Sprogimas

Ruzguose varžėsi žvejai

Rugsėjo 18 d. į Ruzgus, apsiginklavę ne tik žvejybos priemonėmis, bet ir žvejo mėgėjo kortelėmis, rinkosi žvejai mėgėjai. Čia vyko Žvejų mėgėjų varžybos nuo kranto, kurios kaimelyje jau tapo tradicinėmis.

 

Mišrios žvejybos varžybose, kurias organizavo Ruzgų kaimo bendruomenė ir Mažeikių apylinkės seniūnija, dėl didžiausio laimikio varžėsi 12 žaidėjų, tarp kurių ir vienas dalyvis iš Telšių. Į vyrų būrį įsiliejo ir viena moteris. Juodeikių tvenkinyje sumerkę meškeres žvejai laimikio laukė nuo 12.00 val. iki 18.00 val.

Didžiausio laimikio žvejai buvo apdovanoti taurėmis, medaliais, diplomais, rėmėjų įsteigtais prizais. Jų atsiimti kvietė Mažeikių apylinkės seniūnijos seniūnas Mantas Badaukis, Bugenių kaimo seniūnaitis Dovydas Baublys bei Ruzgų kaimo bendruomenės pirmininkė Birutė Jonaitienė.

Po žūklės, kad ne tik žvejai, bet ir sirgaliai, svečiai sušiltų, visi rinkosi Ruzgų parkelyje, kur buvo vaišinami ant laužo virta žuviene ir žirnių koše. Šventę vainikavo koncertas, kurį padovanojo D. Baublys ir muzikantas Saulius Kateiva.

Nebelinksmas mūsų kaimas? Ruzgai sako – ir linksmas, ir vaišingas, ir išradingas.

Editos Petreikienės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (1) Facebook

 

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode