Sprogimas

Šerkšnėnuose sklaidėsi bulvių patiekalų kvapai

Rugsėjo 19-ąją vėjui šėlstant, saulei nedrąsiai spindulius siunčiant, Šerkšnėnuose vėl susirinko bendruomenės, svečiai atiduoti pagarbą bulvei. Šįkart „Bulvių fiesta 2021“, nebetilpusi bendruomenės kiemely, išsikėlė į stadioną.

 

Kiekvieno skoniui

Stadionas skendo dūmuose, o juose sklaidėsi įvairių bulvių patiekalų kvapai. Susirinkusieji skanavo bulvinius, žemaičių blynus su įvairiais padažais, cepelinus, keptas bulves su spirgučiais ir kastiniu. Puoduose kunkuliavo bulvienės, žuvienės, pupsėjo košės, šiupiniai. Pasipuošę šefai siūlė namuose gamintų bulvių traškučių, sūrio-bulvių spurgų. Buvo galima ir gira paskanauti.

Prie puodų sukosi ir patiekalais vaišino Auksodės, Balėnų, Bugenių, Skuodiškių, Šerkšnėnų, Tirkšlių, Viekšnių, Žemalės bendruomenių komandų virėjai. Prisijungė ir kaimynai iš Papilės miestelio.

Nėrė į linksmybes

Kai derlius jau aruoduose, darbai eina į pabaigą, galima visa galva pasinerti į linksmybes. O kaip nedalyvauti varžybose, kas greičiau paruoš cepelinus. Vienas komandos narys bulves skuto, kitas tarkavo, trečias tarkius sunkė ir pagaliau cepelinas ant delno. Čia į priekį išsiveržė balėniškiai. Visam bulvių fiestos paradui vadovavusioms linksmosioms bulviakasio bobulytėms kviečiant, prie scenos rinkosi komandos atsiimti prizų – diplomo ir, žinoma, bulvių maišo.

Kur bendrystė, ten daina

Susirinkusius ne tik maistas, varžytuvės įsuko į linksmybes, bet ir tranki muzika. „Bulvių fiestos“ dalyvius savo muzika, daina sveikino ir kaimynai iš Latvijos – Slampes kultūros pilies folkloro ansamblis „Pūrs“. Dalyvius šokdino Užlieknės kultūros namų liaudiškos muzikos kapela „Glousnis“, Tytuvėnų krašto bendruomenės kapela „Svaja“. Savaip skambėjo grupės „Kitava“ atliekamos lietuvių liaudies dainos.

Bendruomenių narius, svečius, draugus vienijo draugystė, šilta bendrystė. Kaimynai nepamiršo ir vienas kitą savo patiekalais pavaišinti, pasigirti jų skoniu. O namiškiai jau mintija planus, kaip reikės atšvęsti kitąmet penktąsias mažojo jubiliejaus Bulvių fiestą“.

Autorės nuotr.

Daugiau nuotraukų: (20+) Facebook

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode