Sprogimas

Mažeikiuose – interaktyvūs turizmo stendai

Mažeikiuose, Naftininkų g., tarp Mažeikių kultūros centro ir Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios, ir Vasario 16-osios ir Stoties g. sankryžoje, baigiami įrengti 2 informaciniai interaktyvūs stendai su garso įranga. Jie bus pritaikyti ir žmonėms su specialiaisiais poreikiais. Šiuo metu į juos keliama informacija apie rajoną, lankytinas vietas ir objektus, kuri bus pateikiama ir užsienio kalbomis.

Interaktyvūs informaciniai stendai – tai dalis projekto „Telšių regiono savivaldybes jungiančių turizmo trasų informacinės infrastruktūros plėtra II etapas“, kurį įgyvendina Telšių rajono savivaldybės administracija kartu su partneriais – Mažeikių, Plungės rajonų ir Rietavo savivaldybių administracijomis.

Pagrindinis projekto tikslas – sujungti šių 4 Telšių regiono savivaldybių turistinius maršrutus, suteikiant daugiau informacijos apie lankytinus objektus. Numatyta prie šias savivaldybes jungiančio turizmo maršruto lankytinų objektų įrengti trūkstamus kelio ženklus, informacinius ir informacinius interaktyvius stendus, kryptines rodykles ir kt.

Mažeikių rajone, be interaktyvių informacinių stendų, bus įrengti 45 kelio ženklai Nr. 628 „Krypties rodyklė į lankytiną vietą“ ir Nr. 629 „Lankytinos vietos pavadinimas“, 15 nukreipiančiųjų rodyklių pėstiesiems, 31 informacinis stendas prie lankytinų objektų.

Projektui įgyvendinti numatyta kone 270 tūkst. Eur, iš jų beveik 229 tūkst. Eur – Europos Sąjungos lėšos ir per 40 tūkst. Eur – savivaldybių lėšos, iš jų Mažeikių rajono savivaldybės biudžeto lėšos – kone 12 tūkst. Eur. Projektas finansuojamas iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų (Sanglaudos fondas).

Mazeikiai.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode