Sprogimas

Nukryžiuotojo Kristaus seserys kviečia į Emauso bendruomenę jaunimui

„Tai puiki proga Tau pirmą bei trečią mėnesio pirmadienio vakarą praleisti jaunimo bendruomenėje, kuri trokšta giliau pažinti Jėzų, nori įsileisti Jį į savo gyvenimą, bei dalintis atrastu džiaugsmu su kitais“, – sako organizatorės, kviesdamos prisijungti visus susidomėjusius.

Per susitikimus skaitomas Dievo Žodis, kartu meldžiamasi, dalinamasi maldos patirtimi, kuriamas draugiškas ryšys, ieškant būdų, kaip su meile tarnauti kitiems. „Neužsiimsime teologinėmis studijomis, veikiau būsime paprasti emausiečiai, trokštantys pakeliui susitikti Jėzų“, – sako seserys.

O kas yra emausietis?

Tai žmogus, atsidūręs panašioje situacijoje kaip Jėzaus mokinys, kuris po Mokytojo mirties kartu su draugu keliavo į Emauso miestelį. Nelabai ką jie tesuprato, buvo nusiminę ir iš pradžių net neatpažino prie jų prisiartinusio ir kartu keliaujančio prisikėlusio Jėzaus. Tačiau keliaujant kartu su Juo viskas po truputį keitėsi: mokiniai pralinksmėjo, ėmė suprasti, „kas visuose raštuose apie Jį pasakyta“ (Lk 24, 27), galiausiai Jėzų atpažino, kai šis laužė duoną. Emausiečių kelionė labai panaši: mes taip pat bandysime suprasti, kas Šventajame Rašte pasakyta apie Jėzų; eisime ne vieni, o kartu su draugais ir mylinčiomis sesėmis; stengsimės atpažinti kasdienybėje šalia mūsų nuolat esantį Dievą. Emausietis yra veiklus žmogus, jis nestovi vietoje (Emauso mokiniai juk irgi keliavo), todėl imsimės įvairių veiklų, kuriomis galėsime pasitarnauti kitiems, nešime džiaugsmą, tikėjimą, viltį ir meilę.

Ar galima ateiti ir tiems, kurie nemoka melstis, nėra skaitę Šventojo Rašto?

Emauso jaunimo bendruomenė nėra patyrusių katalikų profesionalų klubas. Jei galvoji, kad: „Aš nemoku skaityti Dievo Žodžio, nesuprantu kas ten parašyta. Malda – išvis kažkoks kosmosas, neturiu jai kantrybės. Na, tikiu Jėzumi, bet aš gyvenu sau, o Jis užsiima šventesniais dalykais“, – Emausas kaip tik tau! Susirenkame ne tam, kad parodytume, kokie esame šaunūs ir kiek visko žinome, o tam, kad ieškotume, atrastume, mylėtume, patirtume, tarnautume ir kartais pokštautume.

Kaip galima prisijungti prie Emauso jaunimo bendruomenės?

Tai labai paprasta. Tiesiog registruokis iki rugsėjo 19 d. telefonu 8 67 159 632 arba el. paštu Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. ir 17.30 ateik į susitikimą Kalvarijų g. 331 A (iš Senamiesčio veža 1G autobusas, reikia iššokti Kalvarijų stotelėje). Nepamiršk atsivesti draugų!

Nukryžiuotojo Kristaus seserys

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode