Parama dėkojame




Sprogimas

Singapūro katalikai baigia 200 metų evangelizacijos jubiliejinius metus

baigiaPrieš du šimtus metų, 1821 m. gruodžio 11 d., šventasis Laurynas (Laurent’as) Imbert’as, Paryžiaus užsienio misijų (MEP) narys, vėliau tapęs apaštališkuoju vikaru Korėjoje ir 1839 m. nukankintas, išsilaipino Malaizijos pusiasalio pakraštyje, kur jau gyvavo prekybos ir komercijos centras – Singapūras, britų įkurtas vos prieš dvejus metus.

Laurent'o Imbert'o užduotis buvo susitikti su negausia katalikų bendruomene. Ją sudarė ne daugiau kaip 12 ar 13 asmenų, kaip teigiama gruodžio 15 d. jo išsiųstoje ataskaitoje, skirtoje tuometiniam Siamo apaštališkajam vikarui. Singapūro arkivyskupija pakvietė savo 360 000 narių bendruomenę paminėti dviejų šimtų evangelizavimo metų jubiliejų. Per tą laikotarpį pasitaikė ir pakilimų, ir nuosmukių, krikščioniškas tikėjimas prisidėjo prie dabartinio miesto-valstybės identiteto formavimo.

Jubiliejus yra proga apžvelgti praeitį tam, kad būtų pradėtas naujas ateities etapas. Singapūro arkivyskupija pasiūlė sukaktį švęsti su šūkiu „Uždek tikėjimą ir šviesk". Tai frazė, kuria įvardijami du esminiai jubiliejaus aspektai: katalikų bendruomenės stiprinimas ir atgaivinimas bei tikėjimo skleidimas su misionieriška paskata.

Jubiliejiniai 200 metų evangelizavimo metai pradėti 2020 metų gruodžio mėnesį. Jubiliejinėje sukakties interneto svetainėje – gausus renginių ir susitikimų kalendorius. Daug dėmesio skirta tarpkultūrinei ir tarpreliginei santarvei, atsižvelgiant į Singapūro įvairovę: čia vyrauja budizmas ir taoizmas, nemažai musulmonų ir induistų, sugyvena istorinės etninės bendruomenės ir neseniai iš Azijos, Europos ir kitų žemynų atvykę žmonės. 200 metų evangelizavimo jubiliejus užbaigtas savaitę, nuo gruodžio 4 d. iki gruodžio 11 d., trukusiu festivaliu: parodomis, pokalbiais, liudijimais apie Singapūro katalikų istoriją ir tikėjimą, netrūko muzikos, šlovinimo ir net fejerverkų. Gruodžio 12-ąją Singapūro Gerojo Ganytojo katedroje iškilmingai švęstos jubiliejaus uždarymo Mišios. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode