Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius: migracija yra ne kelių, o visų šalių problema

keliu„Kelionės į Kiprą ir Graikiją metu galėjau dar kartą ranka paliesti pabėgėlių ir migrantų sužeistą žmogiškumą. Taip pat konstatavau, kad tik kelios Europos šalys yra prisiėmusios didžiąją dalį migracijos reiškinio Viduržemio jūros regione pasekmių, nors iš tikrųjų tai reikalauja bendros visų šalių atsakomybės, nuo kurios nė viena šalis negali atsiriboti, nes tai yra žmonijos problema“, – bendrosios audiencijos metu sakė Pranciškus.

„Visų pirma dėl Italijos valdžios institucijų dosnaus atvirumo į Romą galėjo atvykti grupė žmonių, su kuriais susipažinau kelionės metu: šiandien kai kurie iš jų yra čia, tarp mūsų. Sveiki atvykę!“, – kalbėjo Šventasis Tėvas. – „Ateinančiais mėnesiais jais rūpinsimės kaip Bažnyčia. Tai mažas ženklas, kuris, tikiuosi, taps paskata kitoms Europos šalims, kad jos leistų vietinėms bažnytinėms organizacijoms rūpintis kitais broliais ir seserimis, kuriuos skubiai reikia perkelti, lydėti, skatinti ir integruoti.“

„Yra daug vietinių Bažnyčių, religinių bendruomenių ir katalikiškų organizacijų, kurios yra pasirengusios juos priimti ir lydėti pakeliui į vaisingą integraciją. Tereikia atverti duris, širdies duris! Nepabijokime to padaryti per šias Kalėdas!“ (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode