Parama dėkojame




Sprogimas

Nuncijus Ukrainoje: taikai kurti reikia drąsos

drasosMalda gali pakeisti istorijos eigą, sako nuncijus Kijeve Visvaldas Kulbokas interviu portalo „Vatican News“ bendradarbei Svitlanai Dukhovych.

Arkivyskupas V. Kulbokas atsakė į klausimus apie įtampą Ukrainoje, įstrigusį dialogą ir Bažnyčios misiją. Pasak jo, Bažnyčios misijai priklauso skleisti ramybę tokiose nepaprastose situacijose, viena kokių dabar yra Ukrainoje, kur tarp žmonių išaugo įtampa ir net baimė.

Nuncijus Ukrainoje kalbėjo pirmadienį, dieną po popiežiaus Pranciškaus paraginimo „visomis išgalėmis darbuotis dėl taikos Ukrainoje“. Pasak V. Kulboko, guodžia tai, kad Ukrainos katalikai nuoširdžiai meldžiasi už taiką.

„Maldos galia tokia didelė, kad tikrai gali perkeisti ne tik žmonių širdis, bet ir istorijos eigą“, – pasakė nuncijus.

Pasak jo, dialogui yra iškilusios kliūtys, tačiau ne tiek dėl naujų, kiek dėl įsisenėjusių nesutarimų, kaip kad būna šeimose kilus konfliktui. Jei dialogas stringa, už tai atsakingi yra daugelis, ne tik pokalbių dalyviai. Be to, labai teigiamas aspektas yra Bažnyčia, atrandanti savo pašaukimo grožį, nes politiniame dialoge rinktis taikos kelią reikia daug drąsos.

„Todėl, kai meldžiamės už taiką, meldžiamės ir už politikų drąsą. Bažnyčios misija – visus matyti kaip brolius ir seseris; kai kalbame apie dialogą, kai meldžiamės už dialogą, kaip Bažnyčia žinome, kad mūsų misija – šį dialogą apšviesti. Mūsų Viešpats Jėzus Kristus gali bet kokiu momentu apšviesti politikus, karininkus ir viską apgręžti. Tam reikia tikrai nedaug. Pakanka pakeisti perspektyvą iš šališkos į atsivėrimo kitam kaip broliui. Tada keičiasi ir sprendimai.“

Šventojo Sosto atstovas Ukrainoje pripažino, kad, žmogiškai vertinant, padėtis Ukrainoje labai įtempta, labai sunki. Tačiau net tada Bažnyčia gali atrasti savo misiją. Tikinčiųjų bendruomenė pašaukta prisidėti prie visuomenės, tautų, kraštų kūrimo – kurti niekuomet nereiškia eiti prieš ką nors: reikia kurti save pačius, mūsų vienybę, vieni kitų supratimą, taip pat didesnį Bažnyčių sutarimą, nes būdami vieningi esame stipresni ir labiau sugebame liudyti Evangeliją kitiems. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode