Sprogimas

Antrosios Pasaulinės senelių ir senolių dienos tema

senoliuSekmadienį, liepos 24 d., bus minima popiežiaus Pranciškaus įsteigta 2021 m. pirmą kartą Bažnyčioje švęsta Pasaulinė senelių ir senolių diena.

Už Pasaulinės senelių ir senolių dienos programą atsakinga Šventojo Sosto institucija pranešė popiežiaus Pranciškaus dienai parinktą temą – žodžius iš 92-osios psalmės: „Ir žiloje senatvėje jie neša vaisių“ (Ps 92, 15).

Komunikate spaudai Pasauliečių, šeimos ir gyvybės dikasterija patikino, jog tokia tema siekiama paryškinti tai, kad visi, įkopę į žilos senatvės amžių, yra vertybė ir dovana tiek visuomenei, kiek bažnytinėms bendruomenėms. Dikasterijos vadovybė paragino parapijas, vyskupijas, asociacijas ir judėjimus pačias rasti būdus, kaip švęsti šią pasaulinę dieną savo pastoraciniame kontekste. Dikasterija žada, savo ruožtu, vėliau paskelbti dienos šventimui skirtas pastoracines gaires.

„Įsiklausyti į senolių išmintį ypač reikšminga sinodinės kelionės, kurią pradėjo Bažnyčia, kontekste“, – komunikate pažymėjo Pasauliečių, šeimos ir gyvybės dikasterija. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode