Sprogimas

Kard. P. Parolin: kunigas visada yra mokinys

mokinysKunigas visada yra mokinys, kuris kasdien mokosi gilintis į Dievo karalystės slėpinius, gyvenime palaikydamas labai artimus ryšius su Jėzumi, sakė Šventojo Sosto valstybės sekretorius kardinolas Pietro Parolinas per Mišias Šv. Petro bazilikoje Vatikane, kuriomis šeštadienio rytą prasidėjo paskutinė tarptautinio simpoziumo apie kunigystę diena.

Trijų dienų simpoziumo tema buvo kunigystės fundamentinė teologija, aiškinama plačioje visų pakrikštytųjų bendros kunigystės perspektyvoje, kuri įgyvendinama Bažnyčios sinodiškume.

Šeštadienio Mišių homilijoje kardinolas pažymėjo, kad pirmoji kunigystės teologijos prielaida ir principas yra tai, kad kunigas yra Dievo pašauktas asmuo. Iniciatyva visada priklauso Dievui, kuris pasirenka mokinius, suteikia jiems konkrečią apaštališką misiją. Visada sveika dvasiškai grįžti prie savo pašaukimo ištakų, iš naujo išgyventi savo kelionės su Kristumi pradžią, kasdien atnaujinti savo pirmąjį „Taip“, niekada nepamiršti, kad ne pats kunigas yra savo pašaukimo autorius, bet Viešpats norėjo, kad jis juo sektų. Kunigas yra ir visada liks mokinys, kuris kasdien mokosi įžengti į Dievo karalystės slėpinius, gyventi kartu su Jėzumi. Kristus turi būti kunigo gyvenimo centras.

Kartodamas tai, ką ne kartą yra sakęs popiežius Pranciškus, kardinolas pabrėžė, kad kunigo skelbiamas žodis visada turi semtis minties aiškumo ir įsitikinimo jėgos iš gyvojo Dievo žodžio šaltinio – iš protu apmąstytos ir širdimi medituotos Evangelijos. Todėl kunigo žodis yra antrasis žodis, einantis po Dievo žodžio. Kunigas skaito Dievo žodį, priima jį į savo sielą, apmąsto maldoje,  ir po to dalijasi juo su savo broliais bei seserimis.

Kardinolas pakartojo ir šv. Pauliaus įspėjimą, kad iš kunigo lūpų neturi sklisti žalingi žodžiai. Visi žodžiai, kurie skamba iš kunigo lūpų, turi būti pamokantys, darantys gera tiems, kurie jų klausosi. Kunigas visada privalo vykdyti savo tarnystę, įkvėptas sielovadinės meilės, turi plėsti savo tarnystės akiratį, kad pasiektų visus, kuriuos Dievas nori apkabinti savo meile. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode