Parama dėkojame




Sprogimas

Popiežius: Taikos karalienė teapsaugoja pasaulį nuo karo beprotybės!

beprotPopiežius Pranciškus išsakė gilų skausmą dėl blogėjančios situacijos Ukrainoje ir paskelbė „Pasninko dieną už taiką“. Kalbėdamas trečiadienį, vasario 23 d., popiežius prašė šalių susilaikyti nuo destabilizuojančių ir tarptautinę teisę diskredituojančių veiksmų, prašė Taikos karalienės, kad apsaugotų pasaulį nuo karo beprotybės. Pasninko ir maldos diena už taiką įvyks Pelenų trečiadienį, kovo 2 dieną. 

„Širdyje jaučiu didelį skausmą dėl Ukrainoje pablogėjusios situacijos“, – pasakė popiežius kreipdamasis į maldininkus, trečiadienio katechezės proga susirinkusius Pauliaus VI audiencijų salėje. Pranciškus sielojosi, kad „nors pastarosiomis savaitėmis buvo dedamos diplomatinės pastangos, atsiveria vis labiau gąsdinantys scenarijai“.

„Taip kaip aš, daug žmonių visame pasaulyje jaučia nusiminimą ir rūpestį. Dar sykį visų taikai grasina šališki interesai“, – sakė popiežius.

Jis kalboje kreipėsi ir į politinius lyderius: „Norėčiau kreiptis į atsakinguosius už politiką, kad jie atliktų rimtą sąžinės ataskaitą priešais Dievą – taikos, ne karo Dievą, visų mūsų, ne tik kai kurių Tėvą. Jis nori, kad būtume broliai, ne priešai. Prašau visų suinteresuotų šalių, kad susilaikytų nuo bet kokių gyventojams dar daugiau skausmo sukeliančių veiksmų, destabilizuojančių tautų sugyvenimą ir diskredituojančių tarptautinę teisę“.

„Trokštu kreiptis į visus – tikinčiuosius ir netikinčiuosius. Jėzus mus išmokė atsiliepti į velnišką smurto beprasmybę Dievo ginklais – malda ir pasninku. Visus kviečiu, kad kovo 2 dieną, Pelenų trečiadienį, paversti Pasninko už taiką diena“, – pasakė popiežius, ypatingai paraginęs, kad tikintieji intensyviai pašvęstų tą dieną maldai ir pasninkui.

Kreipimosi dėl Ukrainos taikos pabaigoje popiežius meldė Dievo Motinos Marijos užtarimo: „Taikos karalienė teapsaugoja pasaulį nuo karo beprotybės“, – pasakė popiežius Pranciškus. (SAK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode