Parama dėkojame




Sprogimas

Karas Ukrainoje. Tarptautinės organizacijos smerkia ligoninių bombardavimą

smerkiaNuo karo pradžios iki sekmadienio, kovo 13 d., Ukrainoje buvo nustatytas 31 išpuolis prieš sveikatos apsaugos struktūrą: 24 atvejais buvo sunaikintos arba apgadintos sveikatos priežiūros įstaigos, o kitais atvejais taikiniais tapo greitosios pagalbos automobiliai.
Šie duomenys nurodomi bendrame pareiškime, kurį sekmadienį paskelbė Jungtinių Tautų vaikų fondas, Jungtinių Tautų gyventojų fondas ir Pasaulio sveikatos organizacija.

„Raginame nedelsiant nutraukti visus išpuolius prieš sveikatos apsaugą Ukrainoje. Per šiuos siaubingus išpuolius žūsta ir sunkiai sužeidžiami pacientai ir sveikatos priežiūros darbuotojai, naikinama gyvybiškai svarbi infrastruktūra ir tūkstančiai žmonių netenka sveikatos priežiūros paslaugų, nors jų labai reikia. Išpuoliai prieš pažeidžiamiausius – kūdikius, vaikus, nėščias moteris, visus sergančiuosius ir sveikatos priežiūros darbuotojus, kurie rizikuoja savo gyvybe, kad išgelbėtų gyvybes, yra nepateisinamas žiaurumas“, – sakoma pareiškime.
Pareiškimo autoriai rašo, kad dabartinėmis sąlygomis Ukrainos sveikatos priežiūros sistemos darbas yra labai apsunkintas, tačiau jei jis žlugtų – pasekmės būtų katastrofiškos. Reikia dėti visas pastangas, kad taip nenutiktų. Turi būti laikomasi tarptautinės humanitarinės teisės, turi būti gerbiamos žmogaus teisės, o civilių gyventojų apsauga turi būti mūsų svarbiausias prioritetas. Sveikatos priežiūra turi būti apsaugota nuo bet kokio smurto ir kliūčių. Išpuoliai prieš sveikatos priežiūros ir kitą civilinę infrastruktūrą turi būti nutraukti. Pareiškimo autoriai taip pat reikalauja nedelsiant nutraukti ugnį, kad žmonės, kuriems reikia humanitarinės pagalbos, galėtų ją gauti. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode