Sprogimas

Didysis arkivyskupas S. Ševčukas: „Kovojame už taiką ir taikų dangų mūsų vaikams“

dangu„Šiandien yra trečiadienis, 2022 m. kovo 16 d., o Ukraina jau išgyvena 21-ąją karo dieną. Įžengiame į ketvirtą šios didžiulės mūsų žmonių ir valstybės tragedijos savaitę“, – sakė kasdienėje vaizdo žinioje didysis Graikų Katalikų Bažnyčios Ukrainoje arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas.

Jis pasidalijo atsargiais vertinimais, kad karas pradeda krypti Ukrainos naudai. Kita vertus, tai pajutęs priešas pradeda bombarduoti kaimus ir miestus, viską ką gali.

„Šią naktį mūsų ukrainietišką Kyjivą vėl atakavo Rusijos raketos. Charkivas vėl dega. Černigovas dega. Smogta iki šiol taikiai gyvenusiai Odesai. Kenčia ukrainietiškas Mariupolis. Bet Ukraina kovoja! Ukraina tiki savo pergale!“ – kalbėjo Sviatoslavas Ševčukas. Jis pasidalijo dar viena istorija, kuri atspindi visus sunkumus, bet taip pat ir viltį, iš Slavutyčiaus miestelio, apie kurį jau buvo kalbėjęs.  

Netoli Černobylio zonos esančiame miestelyje tarnaujantis graikų katalikų kunigas Jurijus Logaza nusprendė likti jame, kartu su šeima, nepaisant šilumos ir šviesos trūkumo.

„Neseniai su širdgėla jis man pasakojo, kaip moterys, žindančios vaikus, netekusios pieno dėl streso ir baimės, negali gaminti savo kūdikiams maisto, nes trūksta elektros“, – prisiminė S. Ševčukas. Tačiau praėjusią naktį t. Jurijus gavo Viešpaties dovaną. Jo žmona šaltuose gimdymo namuose, prie žvakių šviesos, pagimdė Ukrainai kazoką.

„Ši jauna kunigo šeima yra mūsų Bažnyčios simbolis, teikiantis vilties, suteikiantis gyvybės savo žmonėms. Šiandien noriu pasveikinti tėvą Jurijų“, – sakė Graikų Katalikų Bažnyčios galva. Vis tik mąstant apie visus ukrainiečius vaikus, širdis plyšta iš skausmo ir gailesčio. Kas antras vaikas tapo pabėgėliu, oficialiais duomenimis virš 100 vaikų jau žuvo, dar daugiau sužeista.

„Nekaltų vaikų kraujas yra ant nusikaltėlių, pradėjusių šį karą, rankų. Todėl šiandien meldžiamės už Ukrainos vaikus. Mes kovojame už jų ateitį. Mes kovojame už taiką ir taikų dangų jiems“, – tęsė didysis arkivyskupas. Jis pasidžiaugė popiežiaus sprendimų Rusiją ir Ukrainą paaukoti Nekaltajai Marijos širdžiai.

 „Šventoji Valdove, palaimink Ukrainos vaikus, gelbėk mūsų žmones, išlaisvink mus nuo neteisingo agresoriaus puolimo, duok mums ramybės ir palaimos!“, – meldė ukrainietis ganytojas. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode