Sprogimas

Popiežius: politinė valdžia – ne galios rodymas, bet rūpinimasis kitais

politineKetvirtadienį, kovo 24 d, popiežius susitiko su Italijoje po Antrojo pasaulinio karo įkurtos katalikiškos politinės moterų organizacijos – Italijos moterų centro – atstovėmis.

„Šiandien visiems turėtų būti aišku, kad gera politika negali kilti iš galios kultūros, suprantamos kaip dominavimas, bet tik iš rūpinimosi kultūros, rūpinimosi žmogumi ir jo orumu bei rūpinimosi mūsų bendrais namais“, – sakė Pranciškus.

Deja, pasižvalgę aplinkui, matome, kad iki taip suvokiamos politikos dar labai daug trūksta.  Tai visų pirma rodo gėdingas karas Ukrainoje, sakė Pranciškus. Šis karas – tai galios logikos, kuri vis dar dominuoja geopolitikoje, vaisius. Ir toliau pasaulis valdomas taip, tarsi jis būtų šachmatų lenta, kurioje galingieji renkasi ėjimus, kad galėtų išplėsti savo viešpatavimą ir pakenkti kitiems. Todėl, pasak Pranciškaus, tikrasis atsakymas į šitaip suvokiamą politiką ir jos sukeliamus karus turi būti ne ginklavimasis, ne sankcijos, ne politiniai ir kariniai aljansai, o naujas globalizuoto pasaulio valdymo medis, kuris remtųsi rūpinimosi kultūra, rūpinimosi žmonėmis ir mūsų visų bendrais namais.

„Kodėl norėjau tai su jumis aptarti? Todėl, kad esate moterų asociacija, o moterys yra pagrindinės šio pasikeitimo, šio atsivertimo skatintojos. Jūs galite pakeisti sistemą, galite dominavimo logiką paversti tarnavimo ir rūpinimosi logika“, – sakė Pranciškus. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode