Sprogimas

Popiežius nuodėmklausiams: atleidimas – žmogaus teisė

atleidimasPenktadienio rytą popiežius Pranciškus priėmė kelis šimtus kunigų, dalyvavusių pastarosiomis dienomis vykusiuose kasmetiniuose nuodėmklausių kursuose.

Jiems popiežius  priminė, kad viename pastarosiomis savaitėmis duotame interviu, kalbėdamas apie nuodėmklausių tarnystę, nuodėmių atleidimą  jis pavadino viena iš pagrindinių žmogaus teisių.

„Visi turime teisę gauti atleidimą“, – pakartojo popiežius ir pasiūlė kunigams, ypač nuodėmklausių tarnystę pradedantiems jauniems kunigams, keletą minčių apie šį kilnų pašaukimą.

Pasak popiežiaus, pirmasis nuodėmklausio bruožas turi būti atvirumas penitento atžvilgiu. Reikia padėti žmogui artintis prie klausyklos su deramu nusiteikimu, neužsisklęsti savyje ir savo nuodėmėje, bet atsiverti Dievo tėvystei, malonės dovanai. Antrasis elementas – klausymasis. Klausymasis, pabrėžė popiežius, yra daugiau nei girdėjimas. Tam reikia vidinio nusiteikimo, kurį sudaro dėmesys, geranoriškumas, kantrybė. Turime palikti savo mintis, savo planus ir iš tiesų atverti savo protus ir širdis klausymuisi. Trečiasis raktinis žodis yra palydėjimas. Nuodėmklausys nesprendžia vietoj penitento, nėra kito žmogaus sąžinės šeimininkas. Nuodėmklausys paprasčiausiai palydi žmogų, padeda jam pačiam atpažinti Dievo tiesą ir valią konkrečioje gyvenimo patirtyje.

„Brangūs broliai, kartu su jumis dėkoju Viešpačiui už tarnystę, kurią atliekate arba kuri netrukus jums bus patikėta, tarnaujant Dievui ištikimų žmonių šventumui“, – sakė popiežius. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode