Parama dėkojame




Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: lytinį smurtą jie naudoja kaip ginklą

lytini„Dieve, kaip išlikti žmonėmis šiame pragare?!“ – klausia Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas šį trečiadienį, 49-ąją Rusijos karo prieš Ukrainą dieną, paskelbtame įraše.

Arkivyskupas mini šiomis dienomis atskleistus kraupius rusų karių seksualinius nusikaltimus, kurių aukomis tapo šimtai moterų, taip pat vyrai ir vaikai, netgi kūdikiai. Lytinį prievartavimą jie naudoja kaip ginklą, kaip smurto ir silpnesnio asmens pažeminimo priemonę.

„Tegul Dievas laimina mūsų vyrus ir moteris. Telaimina mūsų sutuoktinius. Telaimina tuos, kurie net karo metu puoselėja santuokinę meilę, ištikimybę ir santuokinio gyvenimo neišardomumą. Telaimina visus, kurie net karo metu nebijo tuoktis, nori susilaukti vaikų. Viešpatie, neleisk, kad žmogaus lytiškumo dovana būtų paverčiama karo ir seksualinio smurto priemone. Dieve, gelbėk Ukrainą nuo nuodėmės, nuo neapykantos tiems, kurie mus niekina. Suteik mums jėgų mylėti“ – meldžia arkivyskupas S. Ševčukas. Jis, kaip kiekvieną dieną, taip pat prašo Dievą laiminti Ukrainos kariuomenę ir visus savo šalie laisvę didvyriškai ginančius žmones.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode