Sprogimas

Popiežius su šrilankiečiais paminėjo atakų metines

atakuBalandžio 25 dieną popiežius Pranciškus sveikino piligrimus šrilankiečius, daugiausia priklausiančius diasporos bendruomenėms Italijoje. Jų piligrimystė skirta trečiosioms velykinio teroro aktų Šri Lankoje metinėms. Tarp susitikimo dalyvių buvo žmonių, kurie šiuos teroro aktus matė savo akimis, buvo sužeisti.

Per 2019 metų Velykas grupė teroristų, motyvuotų ISIS artimo islamiškojo ekstremizmo, surengė savižudiškas atakas trijose bažnyčiose ir trijuose viešbučiuose. Šių atakų metu  žuvo 269 asmenys, tarp kurių – keliasdešimt vietinių vaikų ir keliasdešimt turistų iš keliolikos šalių. Policija vėliau suėmė virš 20 bendrininkų, iki šiol tiriama jų byla. Žuvusiųjų artimieji yra nusivylę teisėsaugos darbu ir politikos požiūriu. Dėl to Šri Lankos sostinėje ne kartą surengtos protesto akcijos. 

Pirmadienio audiencijos dalyviams popiežius Pranciškus pasakė, kad visa širdimi jungiasi prie jų maldos už baisių išpuolių aukas, žuvusius ir išgyvenusius. Jis citavo prisikėlusio Kristaus ištartą pasveikinimą mokiniams: „Ramybė jums“. 

„Jis yra mūsų Gelbėtojas, tik jis vienas! Kai kurių sunkiai įsivaizduotinų veiksmų siaubo ir absurdo fone tampa akivaizdus blogio veikimas. Tada suprantame, kodėl Dievo Sūnus, Nekaltasis, Šventasis, Teisusis, turėjo mirti nukryžiuotas, kad mus išgelbėtų. Jis prisiėmė ne tik mirtį, bet ir blogio, neapykantos, brolžudiško smurto žiaurumą. Jo kryžius ir prisikėlimas yra vilties šviesa pačioje tamsiausioje tamsoje. Šiandien melskimės už visas smurto ir karo, ypač terorizmo, aukas“, – sakė popiežius, taip pat priminęs savąjį 2015 metų vizitą Šri Lankoje. (RK / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode