Parama dėkojame




Arkivysk. S. Ševčuko žinia 62-ąją karo dieną

arkivEsame vargdieniai, kuriems buvo paskelbta žinia apie Kristaus prisikėlimą, sako Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas antradienį, 62-ąją karo dieną, paskelbtoje vaizdo žinioje.

Ukrainos rytuose vyksta įnirtingos kovos. Ukraina meldžiasi ir švenčia Velykų šventę. Pasak arkivyskupo, tikriausiai neatsitiktinai šią tragediją Ukraina išgyvena per Velykų šventę. „Jaučiame, kad Prisikėlęs Kristus šiandien Ukrainoje slėpiningu būdu yra tarp mūsų.  Šiandien Ukrainoje jaučiame, kad Kristus prisikėlė iš numirusių ne vienas – jis prisikėlė iš numirusių, išėjo iš kapo kartu su visa žmonija, kuri buvo, yra ir bus, prisiimdamas visų laikų ir visų tautų žmogiškąją prigimtį. Jaučiame, kad Prisikėlusiojo galia veikia mumyse, per krikštą įžengiame į jo mirtį ir Prisikėlimą, įsileisdami į save Prisikėlusiojo gyvenimą.“

Palaiminti, kurie jau nešioja savyje gyvybę teikiančią Prisikėlimo sėklą, gautą iš Jėzaus Kristaus. Pasak arkivyskupo, neatsitiktinai pirmasis palaiminimas iš Kristaus lūpų skamba taip: „Palaiminti turintys vargdienio dvasią; jų yra dangaus karalystė“. Kas yra pakrikštytas Kristaus vardu, tas savyje nešiojasi jo Prisikėlimo galią. Tada jam nieko kito nereikia. Jis yra palaimintas, nes jo širdyje yra didžiausias lobis – Prisikėlęs Kristus.

„Šiandien norime dalytis šiuo savo turtu su visais. Šiandien mes, ukrainiečiai, norime gyventi šiuo palaiminimu – buvimu vargdieniais, bet turtingais Dievo Karalyste, kuri jau yra mumyse ir tarp mūsų“, – sakė arkivyskupas.“ Todėl mes sakome sau ir pasauliui: Kristus prisikėlė! Jis tikrai prisikėlė!“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode