Sprogimas

Popiežius: ryžtingiau ieškokite sprendimų, kurie saugotų vaikų orumą ir teises

saugotuPopiežius Pranciškus pasiuntė laišką Durbano mieste Pietų Afrikos Respublikoje gegužės 15–20 d. vykstančios penktosios Pasaulinės konferencijos dėl vaikų darbo panaikinimo dalyviams.

Nors padaryta didelė pažanga kovojant su šia vaikų išnaudojimo forma, vis dar daug vaikų dirba laukuose ir kasyklose, negali lankyti mokyklos, daug vaikų įvelta į prostituciją, kuri atima iš jų džiaugsmą ir Dievo dovanotą orumą, rašo popiežius.

„Kadangi skurdas yra pagrindinis veiksnys, dėl kurio vaikai verčiami dirbti, esu įsitikinęs, kad jūsų svarstymuose nebus pamirštos struktūrinės pasaulinio skurdo priežastys ir skandalinga nelygybė, tebeegzistuojanti tarp žmonijos šeimos narių“, – rašo Pranciškus, reikšdamas viltį, kad ši konferencija paskatins atsakinguosius už visuomenės gyvenimą ir atitinkamas tarptautines bei nacionalines institucijas ryžtingiau ieškoti sprendimų, kurie saugotų vaikų orumą ir teises, sudarytų galimybes įgyti išsilavinimą.

Popiežius rašo, kad vaikų darbo problema labai rūpi Katalikų Bažnyčiai, kurios socialiniame mokyme pabrėžiama, jog užtikrindami laimingą vaikų dabartį ir ateitį, kartu užtikriname visos žmonių šeimos dabartį ir ateitį. Šventasis Sostas ir toliau yra pasiryžęs siekti, kad tarptautinė bendruomenė atkakliai kovotų su vaikų darbo išnaudojimu, kad vaikai galėtų džiaugtis savo vaikystės grožiu, kartu puoselėdami svajones apie šviesią ateitį. (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode