Parama dėkojame




Sprogimas

Arkivysk. S. Ševčukas: melskimės už Ukrainos vaikus

vaikusTrečiadienio, 98-osios karo dienos, rytą paskelbtoje kasdienėje vaizdo žinioje Ukrainos graikų apeigų Katalikų Bažnyčios didysis arkivyskupas Sviatoslavas Ševčukas vadovas priminė, kad birželio 1-oji – tai Tarptautinė vaikų gynimo diena ir prašė ypač melstis už vaikus.

„Kai visas pasaulis mini Vaikų dieną, su skausmu turime pasakyti, kad, remiantis oficialia statistika, beveik 700 Ukrainos vaikų tapo šio karo aukomis, t. y. buvo nužudyti arba sužeisti“, – kalbėjo arkivyskupas. „Niekas nežino kiek vaikų iš tikrųjų tapo Rusijos agresijos aukomis. Vaikai yra pažeidžiamiausia bet kurio karo aukų kategorija. Jie negali eiti į mokyklą, jie pirmieji dalijasi pabėgėlių likimu ir psichologiškai bei fiziškai kenčia nuo karo.“

Trečiadienį paskelbtoje vaizdo žinioje, tęsdamas katechezę apie dieviškąsias dorybes, Ukrainos graikų apeigų katalikų vadovas pakvietė pamąstyti, kas yra meilė. „Meilė yra žmogiškojo tobulumo viršūnė, ji yra tarsi dieviškoji kibirkštis žmoguje. Meilė padaro žmogų panašų į Dievą.“

Meilės sąvoka šiuolaikiniame pasaulyje yra taip nuvertinta, kad kartais nesuprantame, ką reiškia mylėti. Meilė yra tobulumo viršūnė. Apaštalas Paulius sako, kad net jei žmogus turėtų pranašystės dovaną, žinotų visas paslaptis, jei turėtų tokį didelį tikėjimą, kad galėtų kalnus kilnoti, bet neturėtų meilės, jis būtų niekas. Meilė yra dieviškoji galia, kurią mums suteikia Šventoji Dvasia.

„Mūsų tauta, matydama meilę savo sūnų ir dukterų, atiduodančių gyvybes už tėvynę, sako: didvyriai nemiršta! Ir tai tiesa“, – sakė arkivyskupas.  „Tas, kuris atiduoda save iš meilės tėvynei, savo artimiesiems ir draugams, patvirtina Kristaus žodžius, kad nėra didesnės meilės, kaip gyvybę už draugus atiduoti. Šiandien, neapykantos jūroje, blogio jūroje, kurią priešas išlieja ant mūsų, ant mūsų žemės, šiame kare, prašome Viešpatį jo dieviškosios meilės jėgos, kuri padeda viską ištverti.“ (jm / Vatican News)

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode