Sprogimas

Skendęs automobilis – tikras vairuotojų košmaras. Ar prieš perkant galima tokį atpažinti?

Potvynių vanduo gali padaryti nepataisomą žalą automobiliui. Tačiau ar įmanoma atpažinti automobilį, kuris buvo skendęs, jei jokių akivaizdžių to požymių nematyti? „Autocar.co.uk“ pateikia kelis patarimus, kurie gali padėti atpažinti skendusį automobilį.

Skendęs automobilis gali tapti dideliu galvos skausmu jo savininkui arba žmogui, kuris jį įsigis vėliau. Daugelis žmonių mano, kad viskas, ką reikia padaryti, kad skendęs automobilis ir toliau sėkmingai važiuotų, jį tiesiog gerai išdžiovinti.

Tačiau būtina suprasti, kad potvynių vanduo gali pakenkti bet kokiam automobiliui, – nesvarbu, ar tai mažas miesto vikruolis, ar didelis visureigis. Vanduo gali padaryti žalos varikliui, stabdžių sistemai, starteriui, katalizatoriams ir, be jokios abejonės, automobilio elektros instaliacijai.

Kartais pirmosios problemos gali pasireikšti ne iš karto, o tik po kelerių metų, todėl kai kurie pardavėjai linkę nuslėpti faktą, jog parduodamas automobilis yra pabuvojęs po vandeniu. Tinkamai nesuremontuotas, toks automobilis gali būti tikra tiksinti bomba. Ir šiuo atveju kalbama ne tik apie galimas dideles išlaidas remontui, bet ir apie saugumą.

Tikrinkite istoriją. Kai kurie pardavėjai gali nuslėpti faktą, kad jų parduodamas automobilis buvo skendęs. Todėl pirmas dalykas, kurį gali padaryti pirkėjas, – patikrinti automobilio istoriją internete. Gali būti, kad tokį automobilį kaip netinkamą naudoti pripažino draudimas ir toks įrašas turėtų būti išlikęs.

Patikrinkite elektros instaliaciją. Jei automobilis buvo paskendęs, beveik nėra abejonės, kad vanduo pažeidė jo elektros sistemą. Todėl patikrinkite visas lemputes, ar tinkamai veikia elektriniai langų pakėlimo ir nuleidimo mechanizmai, atkreipkite dėmesį į įvairias jungtis, ar jos nėra pažeistos korozijos.

Ieškokite drėgmės. Automobilis gali išdžiūti, tačiau kai kuriose jo vietose vanduo gali užsilikti. Todėl būtina patikrinti įvairias automobilio vietas, ypač tokias, kurios uždengtos. Kartais apie skendimą gali išduoti kiliminė danga.

Įvertinkite koroziją. Rūdys ant naudoto automobilio tikrai neturėtų stebinti, tačiau pirmiausia reikia įvertinti transporto priemonės amžių ir ridą. Per didelis rūdžių kiekis arba korozijos židiniai neįprastose vietose gali būti požymiai, kurie išduoda, kad automobilis buvo skendęs.

Pažiūrėkite po variklio dangčiu. Po variklio dangčiu taip pat gali būti neįprastose vietose esančių korozijos židinių. Taip pat reikėtų atkreipti dėmesį į vandenį, jei jis matomas tokiose vietose, kuriose jo būti neturėtų.

Įjunkite salono šildymą. Vėdinimo sistemoje esantis vanduo gali būti visiškai nepasišalinęs, todėl, tikrindami automobilį, įjunkite salono šildymą ir stebėkite, ar nerasoja langai.

Jei apie tai, kad jūsų automobilis buvo skendęs, sužinote tik po kurio laiko, patartina su juo nuvykti į automobilių servisą, kad mechanikai jį patikrintų ir įvertintų, ar vandens padaryta žala nekelia pavojaus jūsų saugumui.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode