Sprogimas

Kaip pasiruošti, kad grupinė kelionė būtų lengvesnė?

Keliaujant grupėje dažniausiai neišvengiama vienokių ar kitokių sunkumų. Skirtingi pomėgiai ir lūkesčiai gali lemti įvairius nesutarimus, kurie paverčia išvyką ne malonumu, o tikru išbandymu. Tačiau tai jokiu būdu nereiškia, kad reikia atsisakyti tokio plano. Tinkamai pasiruošus, kelionė suteiks daugiau teigiamų emocijų ir leis labiau atsipalaiduoti.

1. Išsirinkite lyderį (-ius)

Idealiu atveju gal ir galima įsivaizduoti, kad grupei žmonių pavyks veikti vieningai ir tolygiai pasiskirstyti atsakomybes. Deja, tačiau realybė dažniausiai būna šiek tiek kitokia. Todėl siekiant sutaupyti tiek laiko, tiek nervų, rekomenduojama išsirinkti lyderį arba lyderius, kurie būtų atsakingi už išvykos plano sudarymą ir užduočių paskirstymą. Juk reikia apgalvoti tiek daug dalykų: nuo transporto priemonės (tarptautiniai ar tarpmiestiniai autobusai, automobiliaiir pan.)iki norimų aplankyti objektų, apgyvendinimo vietos. Įkvepiantis ir gerus organizavimo įgūdžius turintis vedlys gali priimti lemiamus sprendimus ir atrasti veiksmingų būdų, kaip suvienyti skirtingus poreikius turinčių žmonių grupę.

2. Aptarkite biudžetą

Planuojant bet kokią kelionę labai svarbu įvertinti savo biudžetą. Taip kur kas paprasčiau sudaryti ir išvykos planą. Jei turite pakankamai daug lėšų, galite vykti toliau, pavyzdžiui, aplankyti kaimyninę šalį. Taip pat galima rinktis atitinkamas apgyvendinimo vietas, maisto įstaigas ir netgi išsinuomoti atskirą transporto priemonę. Ieškantiems ekonomiško ir patogaus kelionės varianto itin praverčia tarptautiniai ir tarpmiestiniai autobusai. Jais galite aplankyti pakankamai daug Lietuvos ir užsienio šalių vietų.

3. Iš anksto nusipirkite bilietus, rezervuokite viešbučius

Tam, kad kelionės metunereikėtų jaudintis dėl bilietų ir viešbučio (ar kitos apgyvendinimo vietos), patariama tuo pasirūpinti iš anksto. Itin patogu tai, kad internetu galima tiek atlikti rezervacijas, tiek įsigyti autobuso bilietus. Taip nebereikia gaišti laiko stovint eilėse ir jaudintis dėl vėlavimo. Šiuo patarimu rekomenduojama pasinaudoti ir einant pietauti. Tokiu dienos metu tikrai ne visada pavyksta rasti restoraną ar kavinę, kurioje laisvai tilptų didelė grupė žmonių. Todėl išankstinė rezervacija dažniausiai labai praverčia.

4. Turėkite alternatyvų

Kad ir kokia apgalvota kelionė būtų, kartais nutinka netikėtų dalykų, kurie sujaukia visus planus. Tam, kad tokie įvykiai nesugadintų nuotaikos, rekomenduojama turėti keletą alternatyvų. Pavyzdžiui, jei norite vykti į kitą Lietuvos miestą ar miestelį, apsimoka žinoti, kad tarpmiestiniai autobusai iš stoties išvyksta pakankamai dažnai. Taigi, pavėlavę į vieną, galite išvažiuoti kitu.Pakankamai dažna problema, su kuria susiduria keliautojų grupės, yra neveikiantys muziejai ar tuo metu uždaryti kiti norimi aplankyti objektai. Todėl patariama iš anksto sugalvoti daugiau vietų, į kurias galėtumėte nuvykti. Tiek Lietuvoje, tiek užsienyje jų tikrai netrūksta.

5. Dalinkitės informacija ir idėjomis

Didelėje grupėje žmonių dažniausiai netrūksta tų, kurie turi vienokios ar kitokios kelionių patirties, kuri išties praverčia. Drąsiai skatinkite dalijimąsi idėjomis – tai puikus būdas palengvinti pasiruošimą ir atrasti geriausią sprendimą. Be to, taip daugiau žmonių įsitrauks įbendrą veiklą, o tai paskatina bendruomeniškumo jausmą. Nenuostabu, kad tuomet tvyro ir geresnė atmosfera.

6. Ieškokite pasiūlymų, kurie leistų sutaupyti

Pakankamai dažnai keliautojų grupėms taikomos įvairios nuolaidos. Taigi, kodėl gi jomis nepasinaudojus? Naudingų pasiūlymų galite rasti ir rinkdamiesi kelionės būdą. Pavyzdžiui, jei dominatarpmiestiniai autobusai,verta žinoti, kad perkant bilietus į priekį ir atgal iš karto taikoma nuolaida, o tai – puikus būdas sutaupyti.Be to, taip tiksliai žinosite išvykimo laiką, todėl nereikės papildomai gaišti laiko.

Nors grupinės kelionės gali būti tikras išbandymas, tinkamai joms pasiruošus streso bus kur kas mažiau. Tegul jos būna pilnos naujų įspūdžių ir pačių geriausių emocijų.

19-148

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode