Sprogimas

Automobilio akumuliatorių kainos: kyla, kinta ir lemia kokybę? Kalbamės su ekspertais

Geras transporto priemonės akumuliatorius turi tarnauti ištisus metus nepriklausomai nuo to – koks lauke yra oras. Taip pat nepriklausomai nuo Jūsų mašinos variklio: benzininis ar dyzelinis. Visgi, kai pasiūla rinkoje tokia plati – rasti labiausiai tinkamą akumuliatorių gali būti sunku. Ypač kai tikimasi sumokėti ne per daugiausia, tačiau gauti geriausią kokybę.

Apie tai kalbamės su akumai.lt specialistu, kuris padeda suvokti – iš ko susideda akumuliatoriaus kaina ir kiek verta mokėti.

 

Akumuliatoriaus keitimo dažnumas

Kaip ir bet kokia kita mašinos dalis, taip ir akumuliatoriai su laiku dėvisi, tad svarbu pamatyti kada reikalingas jų keitimas, kadangi seno eksploatavimas gali Jums sukelti nemažai problemų. „Vidutiniškai akumuliatorius tarnauja 5-6 metus. Žinoma, tik tokiu atveju, kai naudojamas tikrai geros kokybės, labiausiai Jūsų mašinai tinkamas. Kai kurie labai taupo ir perka pigesnius, o paskui pyksta, kad jau po metų atsiranda problemos su mašinos užvedimu. Tai – natūralu. Kokybė – kainuoja“,- pasakoja specialistas.

Žinoma, papildomai galima prailginti akumuliatoriaus laiko tarpą keliomis paprastomis taisyklėmis. Jomis dalinasi ekspertas. „Pirmiausia reikalingas tinkamas akumuliatorius pagal mašinos gamintojo rekomendacijas. Taip pat jis turi būti tinkamai pritvirtintas, gnybtai ir korpusas turi būti švarūs, negalima važinėti labai trumpomis distancijomis, kadangi tai kenkia akumuliatoriai, galiausiai, lankykitės servisuose, kur bus apžiūrimas jo funkcionalumas“.

Tinkamo akumuliatoriaus pasirinkimas

Kadangi pasiūla rinkoje yra labai plati, o neturint patirties sunku suvokti visus esminius niuansus – geriausia pirkti tariantis su specialistais, kurie gali atsakyti į rūpimus klausimus.

Trumpai esmines pasirinkimo gaires nusako ir mūsų pašnekovas. „Būtinai daugiausia dėmesio reikia skirti transporto priemonės gamintojo rekomendacijoms. Jas galite rasti internete arba pasitarkite su akumuliatorių pardavėjais. Nurodyti akumuliatoriaus parametrai turi atitikti mašinos poreikius“,- pasakoja akumuliatorių žinovas.

Svarbiausia įvertinti pačius reikšmingiausius akumuliatoriaus parametrus: akumuliatoriaus talpa, paleidimo srovė, tvirtinimo būdas, polių tipas ir akumuliatoriaus generuojama įtampa“,- priduria jis.  Žinoma, reikia nepamiršti, kad kuo daugiau mašinoje yra elektronikos, kuriai reikia energijos, tuo galingesnės baterijos reikia.

Talpa lemia kainas

Vienas svarbiausių aspektų, kuris lemia akumuliatoriaus kainas, yra talpa. Žinoma, kuo ji didesnė – tuo ir kaina kyla.

Keli pavyzdžiai:

•         70-77 Ah: nuo 70 EUR iki 100 EUR

•         77-80 Ah: nuo 75 EUR iki 105 EUR

•         40-50 Ah: nuo 45 EUR iki 55 EUR.

•         100-110 Ah: nuo 93 EUR iki 145 EUR

•         Ir t.t.

Taip pat kainas lemia ir gamintojo žinomumas. Ne visada geriau atpažįstamas gamintojas siūlo geresnę kokybę. Kai kurie labai daug investuoja į reklamą, prekinį vardą, tad jis yra žinomas, tačiau kokybė, deja, nedžiugina. Visgi, rinktis tuos, kurie apskirtai pirmą kartą girdimi – rizika, kadangi negalite būti tikras dėl kokybės.

Pigesnė alternatyva yra naudoto akumuliatoriaus pirkimas. Džiugu, kad ja naudojasi vis mažiau žmonių. Niekada negalite būti tikras dėl to, ką gausite ir dažnai vairuotojas tampa rizika kelyje, kadangi netinkamas akumuliatorius gali sutrikdyti mašinos funkcionalumą“.

21-330

 

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode