Sprogimas

Keičiantis Kelių eismo taisyklėms, transporto priemonių nebus galima statyti įvažiavimų į teritorijas sankirtose ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jų

arciauNuo Naujųjų metų įsigalios dalis Kelių eismo taisyklių (KET) pakeitimų, todėl Susisiekimo ministerija kviečia vairuotojus iš anksto pasiruošti būsimiems pokyčiams. Eismo dalyviai raginami atkreipti dėmesį, kad nuo sausio 1 d. bus draudžiama stovėti gatvės ir įvažiavimo į  teritoriją sankirtoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos – taip siekiama užtikrinti eismo saugumą ir sudaryti galimybę į kiemus ir kitas teritorijas saugiai ir operatyviai patekti gaisrinėms, policijos, greitosios pagalbos automobiliams ar kitam specialiajam transportui.

Dalis vairuotojų skundžiasi, kad išvažiuojant iš tam tikros teritorijos negali gerai matyti gatve atvažiuojančių kitų transporto priemonių dėl prie įvažiavimo į teritorijas  ir  važiuojamųjų dalių sankirtose statomų automobilių. Be to, į nelaimės vietą skubantys ugniagesiai ar kitos specialiosios transporto priemonės irgi ne visada gali patekti į reikiamą  teritoriją dėl kelių sankirtose eismą blokuojančių transporto priemonių.

Susisiekimo ministerija atkreipia dėmesį, kad transporto priemonės, statomos ties kelio ir įvažiavimo į šalia kelio esančią teritoriją sankirta, riboja kelio matomumą, trukdo specialiųjų ir aptarnaujančio transporto priemonių vairuotojams, pėsčiųjų ir dviratininkų eismui, kelia ginčus tarp eismo dalyvių ir pan. Dažna situacija, kai šaligatvis ar dviračių takas yra blokuojamas stovinčio automobilio, todėl atsiradusią kliūtį pėstieji priversti apeiti, o dviratininkai apvažiuoti per gatvės važiuojamąją dalį, judėti per žolę ar šaligatvio bortelius, taip pat judėti iš už stovinčios transporto priemonės, o tai mažina dviratininkų ir pėsčiųjų matomumą.

Vairuotojai turėtų prisiminti, kad draudimas taikomas toje kelio pusėje, kurioje yra nurodytas įvažiavimas į šalia kelio esančią teritoriją arba išvažiavimas iš jos.

Nuo sausio 1 d. KET papildomos nauju punktu, draudžiančiu sustoti ir stovėti kelio ir įvažiavimo į šalia esančią teritoriją važiuojamųjų dalių sankirtoje ir arčiau kaip 5 m atstumu nuo jos, išskyrus tuos atvejus, kai ten stovėti leidžia stovėjimo vietą nurodantys kelio ženklai.

Daugiau apie KET pakeitimus: www.sumin.lt/ket

Susisiekimo ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode