RETRO

Naudotų automobilių privalumai: 4 priežastys rinktis naudotą transporto priemonę

Lietuvos ir viso pasaulio automobilių rinką stabdo sparčiai kylančios dalių kainos ir jų trūkumas, geopolitiniai iššūkiai, augantys taršos mokesčiai bei besikeičiantys vartotojų poreikiai. Tai skatina vairuotojus vis dažniau žvalgytis į naudotus automobilius. Ir nors naudotų automobilių kainos, kaip ir naujų, kyla, daugelis naudotų transporto priemonių vis dar išlieka žymiai lengviau įperkamos.

Didelė naudotų automobilių paklausa Lietuvoje nėra naujiena, šalyje visuomet naudotų automobilių pardavimai pralenkdavo naujų, bet pastaraisiais metais tendencija tik gilėja. Vien 2021 metais naudotų automobilių Lietuvoje buvo įregistruota 129 tūkst. tuo tarpu įregistruotų naujų lengvųjų automobilių skaičius per tris metus nuo 2019 neviršijo 120 tūkst. Tikėtina, jog tęsiantis iššūkiams, naujų automobilių kainos ir toliau išliks aukštos. Tuo tarpu naudoti automobiliai turi nemažai privalumų ir daugeliu aspektų gali pralenkti naują transporto priemonę.

Naudotų automobilių privalumai

1. Žemesnė kaina

Nenuostabu, jog naudotų automobilių kaina yra ženkliai mažesnė nei naujų. Nors per pastaruosius metus Lietuvoje naudotų automobilių kaina kilo, nauji automobiliai vis tiek yra brangesni ir jų tenka ilgokai palaukti. Ekspertų teigimu vidutinė naujų automobilių kaina pakilo iki 31,3 tūkst. eurų, kai pernai ji siekė 28 tūkst. eurų, o užpernai neperžengė 27 tūkst. eurų. Tuo tarpu šiais metais vidutinė naudoto automobilio pardavimo kaina nesiekė 6 tūkst. eurų.

Žinoma, naudoto automobilio kaina priklauso nuo transporto priemonės amžiaus, ridos, stovio ir kitų aspektų. Tačiau net ir perkant kelių metų senumo, mažai nusidėvėjusį automobilį, galite ženkliai sutaupyti.

2. Lėtesnis automobilio nuvertėjimas

Naujų automobilių vertė krenta daug greičiau nei naudotų. Jei įsigijote naują automobilį, vos išvažiavus iš salono, transporto priemonės vertė krenta. Po pirmų metų, automobilio vertė gali kristi net apie 30 proc. Tuo tarpu po kelių metų automobilio nusidėvėjimas ir kainos kritimas sulėtėja.

Tad, jei perkate transporto priemonę, planuodami greitu metu ją parduoti, naudotas automobilis gali pasiūlyti geresnį automobilio būklės ir jo kainos santykį. Taip pat vos kelis metus naudotas automobilis kainuos pigiau nei naujas, bet bus mažai nusidėvėjęs ir daugeliu atveju gali turėti galiojančią gamintojo garantiją.

3. Mažesnės draudimo išlaidos

Automobilio draudimo kaina priklauso nuo daugybės skirtingų faktorių kaip automobilio amžius, rida, kaina, istorija ir pan. Naudoto automobilio draudimas kainuoja mažiau vien dėl to, jog naudotas automobilis kainuoja pigiau. Žinoma, tai ne visuomet yra taisyklė ir draudimo kaina gali kisti, priklausomai nuo kitų aspektų.

4. Platesnis pasirinkimas

Šiuo metu Lietuvoje ir visame pasaulyje dėl prasidėjusios lustų ir kitų auto dalių krizės, naujų automobilių gamyba ir pristatymas užtrunka ilgiau. Anot ekspertų, Lietuvoje naujų automobilių pirkėjams naujos transporto priemonės gali tekti palaukti ir iki 8 mėnesių.

Taip pat vis daugiau automobilių gamintojų atsisako tam tikrų sistemų ar įrangos dalių automobiliuose, siekdami išvengti gamybos sulėtėjimo. Tuo tarpu naudotų automobilių pardavėjai ir parkai vis dar turi platų automobilių pasirinkimą ir įvairovę.

Kodėl verta rinktis naudotą „Toyota” automobilį iš „Tokvila”centro?

Automobilio pirkimas yra svarbus žingsnis – transporto priemonė jus lydės bent keletą metų, todėl svarbu rasti geriausią kainos ir kokybės santykį. Ieškantiems kokybiškų naudotų automobilių – „Tokvila” automobilių salonas ir servisas turi ką pasiūlyti. „Tokvila” – Toyota Vilnius yra pirmasis ir didžiausias Japonijos automobilių gamintojos Toyota pardavimo ir techninio aptarnavimo centras Lietuvoje, įsikūręs sostinės centre.

Naudoti automobiliai iš „Tokvila” – patogu ir paprasta

Čia patenkinami net išrankiausio kliento individualūs poreikiai. Aukšta aptarnavimo kokybė bei pridėtinių verčių gausa, nepaliks nei vieno abejingo.

Automobilis kaip naujas Aukščiausios klasės aptarnavimas toks pat kaip ir perkant naują automobilį – tai „Toyota” kokybės standartas. Taip pat, turite galimybę išbandyti jus dominantį automobilį.
Naudotų automobilių garantija Tokvila” centre parduodamiems naudotiems automobiliams taikomos šios garantijos:-        automobilio pakeitimo garantija (5 dienų iki 500 km)-        patikros garantija (5 mėnesių iki 5000 km)-        gamyklinė garantija, kuri gali tęstis net iki 10 metų arba 185 000 km-       
Tikra rida ir techninė ataskaita Klientas supažindinamas su automobilio technine būkle, kuri išsamiai patikrinama „Toyota” servise, vadovaujantis „Toyota Approved” patikros programa. Tai užtikrina tikrą naudotų automobilių ridą.
Automobilio keitimas Galimybė pasiūlyti specialias Jūsų senojo automobilio atpirkimo („trade-in“) sąlygas.
Lizingo ir veiklos nuomos pasiūlymai Geriausios finansinės sąlygos automobilio įsigijimui išsimokėtinai ar nuomai.
Dalys ir aksesuarai Originalūs aksesuarai (kilimėliai, bagažinės įklotai, navigacijos bei parkavimo sistemos, apdailos elementai), originalūs ratlankiai, žieminės, vasarinės padangos, bei įvairūs kiti priedai.
Registracija ir draudimas Sutaupykite savo laiką. Tokvila” specialistai greitai sutvarko pirkimo-pardavimo dokumentus bei automobilio registraciją. Taip pat, pateikia palankiausius draudimo pasiūlymus bei sutvarko visus formalumus čia pat – Tokvila” salone.

Naudoti automobiliai lizingu

Naudoti automobiliai lizingu, tai galimybė įsigyti svajonių automobilį be itin didelių vienkartinių išlaidų. Patogios mėnesinės įmokos suteiks galimybę vairuoti jūsų svajonių automobilį be didelių investicijų. Vos kelis metus ar mėnesius naudotas automobilis kainuos mažiau nei naujas, o galimybė įsigyti lizingu dar labiau palengvins pirkimo procesą. Be to, daugelis automobilių taip pat turi bent kelis metus galiojančią garantiją. Šiuo metu „Tokvila” salone taikomos ypač geros lizingo sąlygos naudotiems automobiliams. Išsirinkite naują naudotą Toyota automobilį DABAR.

22-72

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode