Sprogimas

Prasideda Europos judumo savaitė, gyventojai kviečiami keliauti be automobilio

judumoPenktadienį prasideda Europos judumo savaitė – kasmetinė kampanija, skatinanti palikti automobilius ir keliauti pėsčiomis ar aplinkos neteršiančiomis priemonėmis.

Europos Komisijos inicijuotos ir rugsėjo 16–22 dienomis vyksiančios akcijos šiųmetinė tema – „Bendrauk lengviau“, o šūkis – „Judėk laisviau“.

Ja siekiama pabrėžti žmonių norą atkurti bendravimą po COVID-19 pandemijos suvaržymų ir ribojimų, taip pat tai, kad tarpusavio ryšį padeda palaikyti viešasis transportas ir kitos aplinkai draugiškos keliavimo priemonės. 

Šia proga į darbą dviračiu penktadienį žada važiuoti ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Kaunas tądien kvies visus į darnaus judumo šventę Nepriklausomybės aikštėje, kur vyks dviračių akrobatų šou, masinis orientavimosi žaidimas, Nemunu nemokamai kursuos laivas „Žalgiris“.

Didmiesčiuose ir daugelyje kitų savivaldybių baigiantis akcijai rugsėjo 22-ąją, dieną be automobilio, viešasis transportas keleivius veš nemokamai, sostinėje bus rengiamos orientacinės varžybos ir kiti renginiai, bus uždarytas automobilių eismas keliose gatvėse.

Visą savaitę Panevėžyje bus rengiamos ekskursijos su dviračiais, paspirtukais, ėjimo, bėgimo užsiėmimai, šiaurietiško ėjimo pamokos, paspirtukų, bėgimo, „kojamobilių“ lenktynes, dviračių žygius organizuos ir Alytus, rugsėjo 22-ąją lenktynės aplinkai draugiškomis priemonėmis vyks Šiauliuose.

Klaipėdoje visą savaitę bus organizuojami žygiai pėstiesiems, dviratininkams, vyks įvairios paskaitos akcijos tema.

Iniciatyvos koordinatorė Aplinkos ministerija šiemet kviečia prie jos prisidėti ne tik savivaldybes ir įstaigas, bet ir šalies verslą – bendradarbiauti sutiko paspirtukų, dviračių dalijimosi paslaugas teikiančios bendrovės „CityBee“, „Spark“, „Bolt“. Ministerija tradiciškai organizuos Judriausiųjų konkursą ragindama registruoti įvairius renginius, veiklas.

Prie iniciatyvos jungsis ir „Lietuvos geležinkeliai“, Lietuvos policija, kitos šalies įstaigos ir organizacijos.

Dalyvauti Europos judumo savaitėje užsiregistravo apie 2,4 tūkst. Europos miestų iš 45 pasaulio valstybių, Lietuvoje dalyvauti žada 41 miestas ir miestelis.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode