Marcinkevičius




Paramos lėšas pasieniečiai panaudos kinologijai vystyti

Pagal Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) ir UAB „Philip Morris Baltic“ pasirašytą paramos sutartį pasieniečių kinologinei veiklai vystyti skirta 65 tūkst. eurų.

Tokia sutartis pasirašyta antradienį. Paramos teikimo tikslas - efektyviai kovoti su nelegalia prekyba tabako gaminiais kontroliuojant valstybės sieną kertančių asmenų ir transporto priemonių judėjimą bei saugant valstybės sieną, naudojant tarnybinius šunis.

 

Už UAB „Philip Morris Baltic“ paramą pasieniečiai įsigys ne mažiau kaip 10 tarnybinių šunų bei kinologijos veiklai reikalingų priemonių. Kiekvienam iš šių naujų šunų bus nupirkta po kilnojamąjį voljerą su būda, narvą gyvūnui transportuoti bei po dresavimo ir amunicijos priemonių komplektą. Be to, už minėtus pinigus pasieniečiai įsigis ir visuotinės padėties nustatymo sistemų šunims. 

Šie parengti tarnybiniaišunys bus naudojami susekti kontrabandą gabenančius asmenis bei sienos pažeidėjus ir juos sulaikyti. Keturkojai taip pat padės aptikti miškuose ir įvairiose slėptuvėse paslėptą kontrabandą arįkalčius. 

Ant kaklo tarnybiniams šunims tvirtinamos visuotinės padėties nustatymo sistemos yra labai efektyvios, kai vyksta kontrabandininkų ar įvairių pažeidėjų persekiojimas. Tuomet tokiose operacijose dalyvaujančiam kinologui lengviau orientuotis vietovėje, informuoti kitas pasienio sargybas apie savo ir persekiojamųjų judėjimo kryptis, užfiksuoti įtariamųjų judėjimo maršrutą. 

Šiuo metu valstybės sienos apsaugoje iš viso tarnauja 157 šunys.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode