Marcinkevičius




Nuo kitų metų griežtinamos kalinių gyvenimo sąlygos

Nuo naujųjų metų įsigaliojus Bausmių vykdymo kodekso pataisoms, nuteistieji bus rakinami, turės valgyti tik iš valdiškų indų, bus ribojamos jų išlaidos kalėjimo parduotuvėse, pranešė LNK žinios.

„Nuo sausio pirmos dienos nuteistosios yra rakinamos aukštuose, gyvenamose patalpose, fligeliuose ir išeiti gali pagal dienotvarkėje nustatytą laiką: į darbą, į socialinės reabilitacijos priemones, į mokyklą, į pasimatymus, į parduotuvę, pasivaikščioti. Kitu laiku jos yra užrakintos gyvenamuosiuose aukštuose“, – sakė Panevėžio pataisos namų direktoriaus pavaduotojas Vladislovas Navickas.

Taip pat dėl saugumo pataisos namuose atsiras plastikiniai valdiški indai, savo turimų kaliniai naudoti nebegalės.

„Išnyksta pavojus mūsų darbuotojams – metaliniai peiliai, metalinės šakutės, kurios gali bet kada būti panaudotos riaušių metu“, – teigė Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotojas Donatas Matuiza.

Taip pat kaliniai nebegalės į valias apsipirkti vietos parduotuvėse: įvedami ribojimai pirkinių sumai per mėnesį, priklausomai nuo to, kaip kalinys elgėsi. Jeigu kalinys elgėsi blogai, jis galės pirkti už 76 eurus, jeigu gerai – už 115 eurų, o jeigu labai gerai, parduotuvėje galės išleisti 150 eurų.

Tikimasi, kad naujos taisyklės padės palaikyti tvarką. Kai kurios sąlygos kaliniams naujojoje tvarkoje sušvelninamos – neberibojami pokalbiai telefonu.

Vilnius, gruodžio 29 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode