Marcinkevičius




Mitai apie pigius skrydžius lėktuvu ir patarimai, kaip skristi pigiau

 

Ne kiekvienas gali sau leisti tokią prabangą kaip kelionė į kitą šalį lėktuvu.

Mitas.

Iš tiesų, tinkamai pasiruošę galite rasti bilietų, kurie kainuos ne daugiau nei traukinys maršrutu Vilnius - Klaipėda. Yra tam tikrų būdų, kaip galite kuo mažiau išleisti lėktuvo bilietams. Tačiau yra nemažai vyraujančių mitų apie pigius skrydžius ir kaip juos rasti.

Naršyklės slapukai

Tai labai populiarus mitas internete. Žmonės tiki, kad išvalius savo naršyklės slapukus arba ,,cookies”, jiems bus siūlomi bilietai mažesnėmis kainomis. Neva avialinijos, pastebėjusios, jog kažkoks maršrutas dažnai tikrinamas iš to paties kompiuterio, pradeda rodyti brangesnius bilietus. Tai mitas ir niekas kol kas nerado, kad slapukų išvalymas ar ,,incognito” režimas daro įtaką bilietų kainai.

,,Stebuklingoji” valanda

Daugelis mano, jog egzistuoja ,,stebuklinga” valanda, kada lėktuvų bilietai pigesni. Pavyzdžiui: ketvirtadieniai, šeštadienio naktys, naktys apskritai, ankstūs rytai… Mitas. Bilietai gali pigti, vėl brangti ir vėl pigti. Tai priklauso nuo maršruto paklausos. Taip pat ne visų bilietų kainos tam pačiam skrydžiui vienodos. Vieni bilietus nusiperka tada, kada skrydis dar nebuvo paklausus, o paklausai padidėjus bilietus perkantys sumokėjo jau daugiau. Jei kažkas nusipirko pigiausią bilietą ir kitą dieną jį grąžino, jis jau vėl bus prieinamas kitiems pirkėjams. Taigi vieno geriausio laiko nėra - sėkmė jūsų rankose.

Bilietai negrąžinami.

Tai mitas iš dalies. Bilietus grąžinti ir atgauti pinigus galima, jei labai pasikeitė skrydžių grafikas, skrydis atšauktas arba atidėtas. Kai kurios avialinijos grąžins pinigus, jei ištiko artimo giminaičio netekties 28 dienų iki numatytos kelionės, gavę paraišką ir galiojančio mirties liudijimo kopiją. Taip pat keleivių vardus, pavardes, bilieto datą, laiką ir maršrutus galima keisti, tačiau atšaukti bilieto negalima.

Pigūs bilietai - pigūs lėktuvai.

Dažnai dar girdimas įsitikinimas, jog kuo daugiau moki, tuo prabangiau skrisi arba pigūs skrydžiai = ,,pigūs” lėktuvai. Melas. Pigesnės avialinijų kompanijos, kurios sulaukia daugybės klientų visus metus, dažnai renkasi tiesiog pirkti naujus lėktuvus, nei nuolat remontuoti senus.

Kainos visur vienodos.

Visos bendrovės tikrai nesulygina savo bilietų kainų, kaip kai kurie mano, juk tam ir yra konkurencija! Todėl vienos svetainės patikrinti tikrai neužtenka, jei jūsų tikslas skristi kuo pigiau.

Yra daugybė mitų, kuriais neverta tikėti. Tačiau jei iš tiesų norite kažkur keliauti ir sutaupyti, kiek įmanoma daugiau, yra kelios paslaptys.

  1. Keli mėnesiai iki kelionės - optimaliausias laikas ieškoti pigių bilietų ir pradėti planuoti kelionę. Jei kelionę norite pradėti planuoti jau dabar, daugiau informacijos apie pigius skrydžius rasite čia.
  2. Prisiregistruokite gauti naujienlaiškius iš savo mėgstamiausių skrydžių bendrovių ir būsite informuoti apie įvairias akcijas ir nuolaidas.
  3. Tapkite lojalumo programų dalyviais: rinkite mylias, taškus, kurie ateityje gali tapti pigiu skrydžiu.
  4. Spontaniškas keliones mėgstantiems puikus variantas paskutinės minutės bilietai arba bilietų paieška pagal datą ir kainą, o ne maršrutą. Tai puikus būdas ne tik rasti pigesnius bilietus, tačiau ir nukeliauti ten, kur net nebūtumėte pagalvoję.
  5. Socialiniai tinklai gali padėti rasti pigesnius bilietus: skrydžių bendrovės, kurias sekate, įvairūs kelionių tinklaraštininkai ar tiesiog jūsų draugai - visi gali pranešti apie ypatingai pigų skrydį, akciją ar kitą naudingą informaciją.

Pigūs skrydžiai yra puiki galimybė keliauti ir patirti naujų nuotykių, praplėsiančių pasaulėžiūrą. Kaina neturėtų būti svarbiausias kelionės aspektas, tačiau jei pavyksta rasti akciją ar puikų pasiūlymą - kodėl gi ne!

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode