Marcinkevičius




Ne pirkite, o susikurkite: 6 patarimai, kaip atnaujinti drabužių spintą

Įpūsti pavasarinio vėjo į drabužių spintą galima ir neperkant nieko naujo. Aplinkosaugininkė ir socialinio verslo „TexTale“ atstovė Viktorija Nausėdienė pranešime žiniasklaidai dalijasi 6 patarimais, kaip galima paprastai ir nebrangiai atnaujinti atsibodusius, nudėvėtus, nebemadingus arba širdžiai mielus, tačiau trūkumų turinčius drabužius antram gyvenimui.

1. Šviesių atspalvių drabužius atnaujinkite tekstiliniais dažais. Dažymams ypač tinka šviesūs džinsai ar medvilniniai, šviesių atspalvių marškinėliai.

2. Nebijokite raštų – rūbus galite marginti šiemet itin madingais gamtiniais motyvais: lapais, šakelėmis ar gyvūnų raštais.

3. Tamsius drabužius atnaujinkite ryškių siūlų įsiūvais, naudodami siuvinėjimo arba mezgimo siūlus, aplikacijas, karoliukus ar sagas.

4. Sujunkite du drabužius į vieną, pavyzdžiui, marškinėlius ir sijoną arba liemenę ir kelnes. Šitaip sukursite neįtikėtinai įdomių derinių. Tokiu būdu sukurtų drabužių išvysite ir „Vintage bazaar” blusturgyje kur „TexTale” pristatys pirmąją perdarytų džemperių kolekciją.

5. Panaudokite net ir mažiausias atraižas. Iš mažų detalių galima pasidaryti išties nuostabų aksesuarą ar namų dekoro elementą, o smulkius likučius visada galima panaudoti kamšalams.

6. Nepamirškite drabužių karpymo, plėšymo bei rišimo technikų! Ilgas palaidines tiesiog patrumpinkite žirklėmis ar nupirkite rankoves, įkirpkite nugaroje ir suriškite kaspiną – kartais reikia tiek nedaug, kad drabužis vėl stebintų ir džiugintų!

Tiems, kurie savo spintose neberanda vietos nedėvimiems, tačiau geros kokybės drabužiams, V. Nausėdienė pateikia keletą pasiūlymų, kaip atsakingai su jais atsisveikinti: atsibodusius galima išmainyti, parduoti arba padovanoti.

„Atminkite, kad drabužiai gali tęsti savo istorijas ir kituose pavidaluose, pavyzdžiui, iki skutelių sudėvėti mylimiausi džinsai gali būti perdaryti ir tapti auskarais arba padėkliuku jūsų rytinei kavai. Na, o jeigu drabužių jau nebeįmanoma išgelbėti, padėkokite jiems ir atsisveikinkite išmesdami juos į specialius tekstilės konteinerius savo mieste”, – sako V. Nausėdienė.

Mainytis, įsigyti ar atiduoti daiktus gyventojai kviečiami į šį savaitgalį, balandžio 13-14 d. „Litexpo" parodų rūmuose vyksiantį „Vintage bazaar” blusturgį. Renginys nemokamas.

Lrt.lt

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode