Marcinkevičius




Telšių rajone sulaikyti brakonieriai su didžiuliu kiekiu žuvies

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamento (ŠRAAD) Telšių rajono agentūros darbuotojai, kartu su neetatiniais inspektoriais šią naktį sulaikė du brakonierius, tinklais žvejojusius Masčio ežere. Rasti ir išimti 5 tinklai ir didžiulis laimikis. Už daugiau kaip 70 sugautų žuvų brakonieriams teks atlyginti daugiau kaip 4300 eurų gamtai padarytą žalą.

ŠRAAD Telšių rajono agentūros darbuotojai turėjo informacijos, kad Telšių rajone Masčio ežere gali būti žvejojama tinklais ir kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais, surengė pasalą. Teritorija buvo stebima ilgą laiką ir šią naktį pastebėti du vyrai valtimi išplaukiantys į ežerą.

Brakonieriai buvo itin atsargūs, daugiau kaip valandą plaukioję po ežerą, į krantą grįžo nešini vienu tinklu ir keliomis žuvimis. Tikėtina, kad taip jie tikrino ar niekas jų neseka. Aplinkosaugininkai nutarė dar luktelėti ir neapsiriko. Manydami, kad yra saugu, vyrai vėl grįžo į valtį ir ėmė vieną po kito traukti tinklus su žuvimi.

Laimikiu besidžiaugiančius, į krantą sugrįžusius vyrus sulaikė aplinkosaugininkai. Kaip paaiškėjo abu brakonieriai yra prie ežero esančios Ryškėnų seniūnijos gyventojai R.J. ir O.K. Pastarasis jau sykį yra patekęs į aplinkosaugininkų akiratį ir jau mokėjo baudą už šiurkštų aplinkosauginį pažeidimą. Jo mašinoje pareigūnai rado ir pirmą ištrauktą tinklą bei tris karosus.

Brakonieriai buvo pasiruošę rimtai ir brakonieriauti ėjo ne dėlto, kad pramistų. Keturi, po 75-kis metrus ilgio tinklai buvo didelėmis akutėmis, tai yra skirti gaudyti tik stambų laimikį. Ir išties, laimikis buvo neprastas. Į brakonierių tinklus pateko 5 šamai, 2 lydekos, 2 starkiai, 3 amūrai, 4 lynai, 22 karšiai, 25 karosai ir 11 raudžių. Tinklai, žuvis ir brakonierių valtis išimti.

Už daugiau kaip 70 sugautų žuvų brakonieriams teks atlyginti daugiau kaip 4300 eurų gamtai padarytą žalą. Be to abiem vyrams surašyti protokolai (ATPK 87 str. 3d.) ir už mėgėjų žvejybos taisyklių pažeidimą, padarytą naudojant draudžiamus žvejybos įrankius gresia baudos iki 289 eurų bei įrangos ir įrankių konfiskavimas.

LR AM Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentas

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode