Sprogimas

Pasaulis: džiugina, stebina, priverčia suklusti

Kiekvienas iš mūsų esame pasaulio dalis. Taigi, tam, tikra prasme būtų galima sakyti, kad mes įtakojame pasaulį nuo mūsų atliekamų veiksmų ir poelgių, nemaža dalimi priklausys, koks šis pasaulis ir bus. Tačiau taip pat svarbu pabrėžti, kad kiekvienam iš mūsų pasaulis taip pat sukelia ir daug įvairių jausmų; nuo nuostabos iki džiugesio ar net privertimo suklusti. Ir tikrai – pasaulis ypač įspūdingas, tuo netruksite įsitikinti, susipažinę su šiais faktais.

 

Lietus – puikiai visiems pažįstamas reiškinys. Jo laukia ne tik įvairiausi augalai ar gyvūnai, bet ir vaikai ar net jų tėveliai: juk taip smagu prisiminti vaikystę ir šokinėjimą balose. Daugelis iš mūsų galvoja, kad mums puikiai pažįstamas ne tik pats lietus, bet ir jo lašų forma – manome, kad i yra klasikinės ašaros pavidalo. Tačiau iš tiesų ne – pasirodo, kad krentantys lietaus lašai yra apvalios formos.

Balandis – visiems puikai patįstamas paukštis, gyvenantis įvairiose šalyse. Puikiai žinome ir tai, kad šie paukščiai turi ir dar vieną pavadinimą – daug kur yra vadinami karveliais. Ir tik nedaugelis žino, kad, štai, pavyzdžiui, pamėgtoje, romantika bei elegancija alsuojančioje Prancūzijoje, šie paukščiai yra vadinami visai ne romantiškai ir ne elegantiškai – skraidančiomis žiurkėmis.

Pajūrys daugeliui žmonių yra viena nuostabiausių erdvių kur galima praleisti laiką (beje, jjųs dėmesį turėtų patraukti egzotinės kelionės, jei norite mėgautis įspūdingais paplūdimais)> Tačiau ne paslaptis ir tai, kad skirtingo valstybės gali džiaugtis labai įvairiu kranto linijos ilgiu, štai, pavyzdžiui, Lietuvoje mes turime vos 90 km pajūrio liniją. Na, o, štai pačią ilgiausią kranto liniją turi Kanada. Ten ji iš tiesų yra įspūdinga – siekia net 202,080 km.

Mikė Pūkuotukas – daugeliui vaikų bei suaugusiųjų pažįstamas personažas. Tačiau tik nedaugelis žino, kad Varšuvoje yra šio smagaus ir mielo personažo vardu pavadinta gatvė. Taigi, belieka tik suplanuoti smagią savaitgalio išvyką kartu su savo vaikais ir apsilankyti šioje gatvėje.

Visai nesvarbu, kokią kelionę beišrinktume – trumputę savaitgalio išvyką ar ilgą net kelių mėnesių kelionę, kone kiekvienas iš mūsų tos kelionės metu norėtume turėti galimybę pasinaudoti internetu. Belieka tik pridurti, kad dėl tam tikrų geografinių bei techninių sąlygų ir aplinkybių, kartais tai būna neįmanoma. Tačiau tik nedaugelis žino, kad, jei lankysitės tokioje įspūdingoje vietoje kaip Everesto viršūnė, tai tikrai turėsite galimybę naudotis belaidžiu internetu.

Ar gėlės gali kvepėti arbata? Tikrai taip, jei tik pasirinksite arbatinę rožę – būtent šios gėlės kvapas ir yra kaip ką tik išvirtos arbatos.

Atrodytų, kiekvieną dieną galime grožėtis nuostabiais medžiais, gėlėmis bei krūmais. Tačiau iš tai yra tik labai nedidelė dalis augalų, kadangi net 85 proc. jų auga vandenynuose.

Jei manote, kad dykumos yra sausiausios pasaulio vietos, labai klystate – iš tiesų tokis vietos yra Antarktidoje ir yra vadinamos sausumo slėniais, nes juose vandens nėra buvę jau daugiau nei 2 milijonus metų.

22-74a

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode