Marcinkevičius




Pravedė prevencinio pobūdžio priemonę

Šiaulių apygardos probacijos tarnybos pareigūnai, dirbantys Mažeikiuose, šių metų kovo 17 d. prižiūrimiesiems organizavo prevencinio pobūdžio priemonę, tema „Priklausomybėms NE“.

Susitikime dalyvavo Mažeikių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Visuomenės sveikatos specialistas Aistis Jankūnas,Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio vyresnioji specialistė Roma Antanavičiūtė, Anoniminių alkoholikų grupės „AURA“ narys savanoris Antanas, Anoniminių alkoholikų grupės „24h“ narys Feliksas.

A. Jankūnas supažindino susirinkusiuosius su pasaulyje egzistuojančių priklausomybių gausa. Labiausiai išskirtinos trys priklausomybių rūšys: alkoholizmas, narkomanija ir rūkymas. Susirinkusiesiems buvo pateikta informacija apie minėtų priklausomybių žalą ir pasekmes sau ir aplinkiniams.

Policijos pareigūnė R. Antanavičiūtė informavo, kokios teisinės pasekmės numatytos už psichiką veikiančių medžiagų vartojimą, jų platinimą ar perdavimą nepilnamečiams asmenis, vairavimą esant neblaiviam ar tokios būklės pasirodymą viešoje vietoje.

Anoniminių alkoholikų grupių nariai papasakojo anoniminių alkoholikų grupių atsiradimo istoriją bei savo asmenines patirtis siekiant blaivaus gyvenimo. Anoniminiai alkoholikai – tai draugija vyrų ir moterų, kurie dalijasi savo patirtimi, jėgomis ir viltimi, norėdami padėti sau ir kitiems sveikti nuo alkoholio priklausomybės. Grupių nariai nemoka nei stojamojo, nei nario mokesčio. Grupės išlaikomos iš savo pačių įnašų. AA draugija nesusijusi su jokiomis sektomis, tikybomis, politika, organizacijomis, neremiančios jokių judėjimų ir jiems neprieštarauja. Jų pagrindinis tikslas – būti blaiviems ir padėti kitiems alkoholikams pasiekti blaivybę. Vienintelė sąlyga būti draugijos nariu – tai noras mesti gerti. Susitikimų metu jie tik kalbasi, kartais rengia šventes, ekskursijas, susitinka su kitų miestų, rajonų AA grupėmis. Susitikimų metu niekada neišgirsi pašiepiančio žodžio, įžeidinėjimų, sulauksi tik palaikymo, padrąsinimo, kurio neretai nepavyksta gauti net iš savo šeimos narių.

Susirinkusiesiems pateikta informacija, kur galima kreiptis pagalbos, norint išmokti kontroliuoti besaikį psichiką veikiančių medžiagų vartojimą.

Ugnė MILAŠAUSKIENĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode