Parama dėkojame




Vienoje Kinijos anglių kasykloje įvykus dujų sprogimui po žeme įstrigo 11 darbininkų, o per du panašius sprogimus praėjusią savaitę žuvo 53 angliakasiai.

Kinijos valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad pirmadienio vakarą sprogimas nugriaudėjo Kinijos centrinėje Hubėjaus provincijoje. Dėl ko kilo sprogimas, nepranešama, bet panašių incidentų paprastai nutinka, kai ugnis ar elektros kibirkštis uždega dujas, besiveržiančias iš akmens anglių klodų. Ventiliacijos sistemos turėtų užtikrinti, kad dujos nesikauptų.

Tai jau trečia didelė nelaimė Kinijos anglių kasyklose per savaitės laikotarpį.

Kinija yra didžiausia pasaulyje anglių gamintoja ir vartotoja. Šalies kasybos pramonė ilgą laiką buvo tarp pačių pavojingiausių pasaulyje, bet saugumo gerinimas ir mažesnių, pavojingesnių šachtų uždarymas žūstančių kalnakasių skaičių pastaraisiais metais sumažino. Visgi nuolatinė kuro paklausa skatina skubinti gamybą ir nepaisyti saugos normų.

Valstybinė žiniasklaida pranešė, kad po gruodžio 3 dieną nugriaudėjusio sprogimo Vidinės Mongolijos regione, kai žuvo 32 žmonės, buvo atleista nemažai saugos pareigūnų. Be to, buvo areštuota keletas kasyklos operatorių po 21 kalnakasio gyvybę nusinešusios nelaimės Heilongdziango provincijoje. Tokia reakcija į panašias nelaimes, kai būna suimami keli asmenys, bet sistemiškai problemos nėra sprendžiamos, Kinijoje yra gana tipiška.

Pareigūnai nurodė, kad šiemet turėtų būti uždaryta daugiau kaip 1 000 netinkamai veikiančių kasyklų, nors taip pat ruošiamasi atidaryti kelis šimtus naujų.

Tuo tarpu visoje šalyje veikia daug vyriausybės neprižiūrimų ir licencijų neturinčių kasyklų, tokios, kaip minėta sprogimo ištikta kasykla Heilongdziange.

Pekinas, gruodžio 6 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode