Latvijos policija per pirmadienį didelio masto operaciją Rygoje ir jos apylinkėse sulaikė 110 žmonių, BNS pranešė policijos atstovai.

Kriminalinės policijos vadovas Janis Lazdinis apie operaciją išsamesnių detalių paskelbs per spaudos konferenciją 13 valandą (vietos ir Lietuvos laiku).

Remiantis BNS turimais duomenimis, tarp suimtųjų esama užsieniečių, o ši operacija buvo susijusi su viena sukčiavimo byla.

Pranešama, kad Latvijos Saulkrastų kurorte pirmadienį kaukėti policijos pareigūnai su šunimis įsiveržė į vieną pastatą. Operacija įvykdyta statybų bendrovei „Binders“ priklausančiame pastate, kuriame veikė kompanijos mechanizacijos skyrius. Bendrovės atstovai sakė, kad kompanija šiuo metu pastato nenaudoja ir nuomoja kitai įmonei.

„Binders“ atstovė Vita Norinia BNS sakė, kad šių metų birželio 26 d. „Binders“ sudarė nuomos sutartį su bendrove „Sirtaki“. Ši dabar naudoja pastatą Saulkrastuose – ten įsikūręs jos biuras.

„Turime informacijos, kad valstybinė policija įvykdė operaciją, reaguodama į tarptautinės teisinės pagalbos prašymą. Taip pat aišku, kad „Sirtaki“ pažeidė nuomos sutartį, ir „Binders“ nutrauks šį susitarimą“, – sakė V. Norinia.

Verslo informacijos agentūros „Firmas.lv“ duomenimis, „Sirtaki“ yra maisto paslaugų teikėja, tačiau 2015 metais veiklos nevykdė. 2016 metų duomenų kol kas dar nėra.

Ryga, rugpjūčio 15 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode