Suomijos pietuose keleiviniam traukiniui ketvirtadienį ryte susidūrus su kariuomenės sunkvežimiu žuvo mažiausiai keturi žmonės, dar 11 žmonių buvo sužeisti, ketvirtadienį pranešė policija.

Ūsimos srities policijos departamentas nurodė, kad per incidentą žuvo trys kariuomenės šauktiniai ir vienas traukinio keleivis.

Naujienų agentūra YLE, remdamasi šaltiniais Gynybos pajėgose, nurodė, kad nelaimė įvyko apie 8 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Raseporio (Raseborgo) mieste, kariuomenės automobiliui „Sisu SA-150“ įstrigus geležinkelio pervažoje per smarkų snygį.

„Keleivinis sąstatas, važiavęs iš Kariso į Hanką, susidūrė su automobiliu. Esama nukentėjusiųjų“, – sakoma geležinkelių bendrovės pranešime.

Policija ir gelbėtojai nurodė, kad per avariją sužeisti 11 žmonių. Septyni jų nukentėjo lengvai ir buvo hospitalizuoti Raseporyje, esančiame maždaug už 85 km į pietvakarius nuo Helsinkio. Keturi patyrė sunkių sužalojimų ir buvo išvežti į sostinę.

Naujienų agentūra FNB anksčiau nurodė, kad per incidentą sužeisti aštuoni žmonės buvo išvežti į ligonines Helsinkyje ir Raseporio (Raseborgo)mieste.

Suomijos gynybos ministras Jussi Niinisto (Jusis Nynistė) parašė „Twitter“, kad ketvirtadienis „prasidėjo liūdnomis naujienomis“.

„Jaučiu sielvartą“, – pridūrė jis.

Kopenhaga, spalio 26 d. (AP-„Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode