Latvijos šeimos gydytojų asociacijos (LGAA) valdyba, aptarusi Sveikatos apsaugos ministerijos atsakymą į pasiūlymą derėtis dėl kolektyvinės sutarties, ketvirtadienį nusprendė tęsti „lėtąjį“ streiką.

LGAA nuomone, ministerija iš esmės neatsakė į pasiūlymą derėtis dėl šeimos gydytojų ekonominių ir socialinių teisių apsaugos 2018 metais.

Dabar asociacija ragina Sveikatos apsaugos ministeriją ir vyriausybę iki lapkričio 6-osios pateikti konkretų atsakymą dėl galimybių sudaryti kolektyvinę sutartį.

LGAA valdyba taip pat apsvarstė Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlymą pasirašyti memorandumą dėl bendradarbiavimo ir nurodė, kad tokio turinio memorandumas buvo sudarytas dar 2005 metais, todėl pagrindo pasirašyti naują dokumentą nėra.

Anksčiau LGAA pateikė ministerijai pasiūlymus dėl pirminės sveikatos priežiūros plėtros kitais metais, įskaitant finansavimo padidinimą šeimos gydytojų praktikoms 553 eurais per mėnesį. Asociacija mano, kad suma už vieną aptarnautą pacientą turi būti padidinta nuo 1,25 iki 1,6 euro, o gydytojų atlyginimas neatskaičius mokesčių – nuo 850 iki 1125 eurų per mėnesį.

Šeimos gydytojai streiką paskelbė liepos pradžioje, o vėliau perėjo prie naujos protesto formos, kurią vadina „modifikuotu streiku“. Jie priima ne daugiau kaip 20 pacientų per dieną ir nevykdo suaugusiųjų profilaktinių apžiūrų.

Ryga, spalio 27 d. (BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode