JAV Senato respublikonai anksti šeštadienį priėmė istorinį mokesčių sistemos reformos įstatymą ir atliko esminį žingsnį, reikalingą svarbiai prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) įstatymų leidybos pergalei pirmaisiais jo kadencijos metais.

Po ilgai užsitęsusių debatų senatoriai 51 balsu prieš 49 priėmė teisės aktą, numatantį didžiausią per pastaruosius 31 metus šalies mokesčių sistemos pertvarką.

Respublikonams pavyko įveikti pirminį atkaklų savo partijos narių pasipriešinimą, taip pat buvo atmesti demokratų, įtūžusių dėl paskutinę minutę ranka įrašytų įstatymo pakeitimų, prieštaravimai.

Dabar Senato patvirtinta ir anksčiau šį mėnesį Atstovų Rūmų priimta įstatymo versijos turi būti suderintos ir apjungtos į vieną teisės aktą. Tuomet dėl jo turės balsuoti abeji Kongreso rūmai, o jeigu įstatymas būtų priimtas, jis būtų pateiktas pasirašyti prezidentui.

Vašingtonas, gruodžio 2 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode