Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pareiškė, kad Belgijos premjero Charles'o Michelio (Šarlio Mišelio) vizitas į Maskvą bus naudingas dvišaliams santykiams.

„Mūsų ryšiai – labai geri, šilti ir gilūs. Žinau, kad jūsų vizito Rusijoje programa yra labai turininga. Ką tik vyriausybės pirmininkas Dmitrijus Medvedevas man papasakojo apie jūsų vakarykštį susitikimą ir derybas“, – sakė Rusijos prezidentas, susitikęs su Belgijos ministru pirmininku.

V. Putinas taip pat atkreipė dėmesį į Rusijos, Belgijos ir Liuksemburgo ekonominio bendradarbiavimo trišalės komisijos darbą.

„Artimiausiu metu turi įvykti eilinis susitikimas. Esu įsitikinęs, kad jūsų vizitas bus naudingas mūsų šalims, mūsų ekonomikoms“, – teigė jis.

Rusijos vadovas taip pat nurodė, kad pernai buvo minimos 300-osios Petro I vizito į Belgiją metinės, o šiemet sukanka 165 metai nuo Rusijos ir Belgijos diplomatinių santykių užmezgimo.

„Tai įvyko valdant pirmajam Belgijos karaliui Leopoldui I, kuris, kaip yra žinoma, buvo Rusijos imperatoriaus Aleksandro I patikėtinis ir nuo ankstyvos vaikystės buvo įrašytas į Rusijos karinę tarnybą“, – pareiškė V. Putinas.

Novo Ogariovas, Rusija, sausio 31 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode