Vienoje Floridos vidurinėje buvęs jos moksleivis, ginkluotas pusiau automatiniu šautuvu AR-15, trečiadienį nužudė mažiausiai 17 žmonių, dar dešimtis sužeidė, pranešė pareigūnai.

Brauardo apygardos šerifas Scottas Israelis (Skotas Izraelis) šaulį įvardijo kaip 19-metį Nikolas Cruzą (Nikolą Krusą), anksčiau lankiusį Marjory Stoneman Douglas (Mardžori Stounman Daglas) mokyklą Parklando mieste ir pašalintą iš jos dėl "drausmės priežasčių". Vis dėlto šis jaunuolis pastaruoju metu mokėsi kitoje šios apygardos valstybinėje mokykloje.

Kiti moksleiviai sakė, kad N. Cruzas buvo "neramaus būdo".

Po šaudynių, įvykdytų šv.Valentino dieną, įtariamasis buvo sulaikytas policijos kaimyniniame Koral Springso miestelyje ir išvežtas į ligoninę dėl lengvų sužeidimų, nurodė šerifas. Suimamas jis nesipriešino.

"Jau pradėjome gvildenti jo tinklalapius ir reikalus jo naudotuose socialiniuose tinkluose. Kai kurie dalykai ... yra labai, labai neraminantys", - pabrėžė S. Israelis.

"Jeigu žmogus iš anksto nusiteikęs įvykdyti tokį šiurpų dalyką - eiti į mokyklą ir šaudyti žmones ... niekas ir jokia teisėsauga dėl to negali nieko padaryti", - pridūrė šerifas.

S. Israelis nurodė, kad tarp aukų esama moksleivių ir suaugusiųjų. Dvylikos iš jų tapatybė jau nustatyta.

Pasak jo, dar mažiausiai 14 žmonių buvo išvežti į ligoninę ir du vėliau mirė nuo žaizdų. Šerifas pažymėjo, kad tarp žuvusiųjų buvo amerikietiškojo futbolo treneris, o vienas iš sužeistųjų yra šerifo pavaduotojo sūnus.

"Tai siaubinga diena Parklandui", - sakė S. Israelis. Šis miestas, turintis apie 30 tūkst. gyventojų, yra maždaug už 80 km į šiaurę nuo Majamio.

Parkland, Florida, vasario 15 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode