Iš Nigerijos kilęs italas, kraštutinėje dešiniojoje „Lega Nord“ („Šiaurės lyga“) partijoje daugiausia pasisakantis migracijos tema, išrinktas pirmuoju šalyje juodaodžiu senatoriumi.

Tony Iwobi (Tonis Ivobis, kurio partija kaltinama ksenofobijos skatinimu Italijoje, senatoriumi išrinktas pramoniniame Brešos mieste, Italijos šiaurėje – būtent čia yra pats didžiausias imigracijos centras.

„Didžiai sujaudintas galiu jums pasakyti, kad esu išrinktas senatoriumi... Prasidės naujas nuotykis“, – parašė T. Iwobi feisbuke antradienį po sekmadienio rinkimų.

Gimęs Gusau mieste Nigerijos šiaurėje, bet gyvenantis Italijoje nuo aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečio,T. Iwobi daugiau kaip dvidešimt metų palaiko „Lega Nord“ ir savo rinkimų kampanijos šūkiu pasirinko #StopInvasion – užuomina apie daugiau kaip 690 tūkst. migrantų, išsilaipinusių Italijos pakrantėse nuo 2013 metų iš Šiaurės Afrikos.

Kartu su savo partijos vadovu Matteo Salvini (Matėju Salviniu) T. Iwobi tvirtina, kad neteisėta imigracija Italijoje paskatino rasistines nuotaikas.

„Diskriminavimas prasideda ten, kur nėra jokių taisyklių ir valstybė ... įsileidžia bet ką, – sakė jis sausį. – Neteisėtumas veda tiesiai prie smurto ir rasistinės reakcijos“.

„Partija „Lega Nord“ palaiko sveiką ir kontroliuojamą imigraciją, kuri tampa tvirtove prieš rasizmą“, – pažymi T. Iwobi.

Kraštutinių dešiniųjų partija „Lega Nord“, vadovaujama M. Salvinio, per rinkimus sekmadienį laimėjo daugiausia balsų, bet ne tiek, kad centro dešiniųjų aljansas Italijai vadovautų vienas pats.

Roma, kovo 6 d. (AFP-BS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode