Vakarų Sibiro mieste Kemerove daugiau kaip 60 žmonių žuvo per didžiulį gaisrą, ankstesnę dieną kilusį gaisrą prekybos ir pramogų centre „Žiemos vyšnia“, pirmadienį pranešė nepaprastųjų situacijų ministras Vladimiras Pučkovas.

„Tęsiame paieškų ir gelbėjimo operaciją, (dar) esama dingusių, mes juos užfiksavome. Per šią nepaprastąją padėtį žuvo iš viso 64 žmonės“, – žurnalistams sakė V. Pučkovas.

„Dar neištraukėme šešių žmonių“, – pridūrė jis.

Rusijos tyrimų komitetas patvirtino naujausią aukų skaičių.

„Šiuo metu patvirtint 64 žmonių žūtis per gaisrą prekybos centre Kemerove“, – sakoma šios institucijos žinutėje, paskelbtoje jos oficialiuoju kanalu per susirašinėjimo programėlę „Telegram“.

Pirmadienio rytą ugniagesiai buvo paskelbę, kad atviros liepsnos jau užgesintos, baigiama likviduoti paskutinius teberusenančius židinius, tačiau vėliau iš pastato vėl pradėjo veržtis dūmai.

„Interfax“ korespondentas iš įvykio vietos pranešė, kad dūmai matomi trečiame ir ketvirtame prekybos centro aukštuose.

„Šiuo metu toliau baigiame gesinti. Deja, dėl daugiasluoksnių perdangų atskirose griuvėsių vietose gaisras teberuseno ir dabar perėjo į aktyviąją fazę“, – žurnalistams sakė V. Pučkovas.

Tyrimų komiteto atstovė spaudai Svetlana Petrenko anksčiau sakė, kad per šią tragediją žuvo mažiausiai 56 žmonės, į medikus kreipėsi 44 per gaisrą nukentėję žmonės. 10 iš jų gydomi ligoninėje.

Maskva, kovo 26 d. („Interfax“-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode