Boliviją pirmadienį supurtė stiprus, 6,8 balo žemės drebėjimas, tačiau jo hipocentras buvo labai giliai, o pranešimų apie sužeistus žmones ar padarytą žalą nėra.

JAV Geologijos tarnyba (USGS) pranešė, kad drebėjimas įvyko 10 val. 40 min. vietos (16 val. 40 min. Lietuvos) laiku, jo epicentras buvo 127 km į pietryčius nuo Tarichos Bolivijoje. Hipocentras buvo 557 km gylyje.

Šv. Kaliksto observatorija La Pase nurodė, kad tai buvo vienas stipriausių kada nors Bolivijoje užregistruotų žemės drebėjimų, bet žalos nėra, nes smūgių židinys buvo labai giliai.

Bolivijos sostinėje ir kituose miestuose buvo jaučiamas tik nesmarkus drebėjimas. Tačiau dėl jo žmonės evakavosi iš biurų pastatų, kurie svyravo net San Paule Brazilijoje, maždaug už 3 tūkst. km nuo Tarichos.

„Ėmė truputį svaigti galva. Bet tada pažvelgiau į langą ir pamačiau, kad siūbuoja užuolaidos, – sakė teisininkas Hugo Vecchiatto (Hugas Vekiatas), dirbantis vieno San Paulo biurų pastato 17-ajame aukšte. – Netrukus pastato administracija pasakė mums evakuotis. Tačiau niekas nesulūžo ir nenukrito. Galiausiai buvo linksma, nes tokių dalykų San Paule niekada nesitikime.“

La Pasas, balandžio 3 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode