Vieno nuošalaus Irano kaimo gyventojos nuo šiol ne tik galės stebėti futbolo varžybas, bet ir bus už tai apdovanojamos, antradienį pranešė vietos žiniasklaida.

Konservatyvusis laikraštis „Sobh-e No“ informavo, kad praėjusią savaitę jau buvo apdovanotos moterys, atėjusios pasižiūrėti veteranų futbolo rungtynių pietinėje Bušehro provincijoje esančiame Šahidžano kaime, teturinčiame vos 209 gyventojus.

Irano pareigūnai draudžia moterims stebėti futbolo varžybas, nes jos esą privalo būti apsaugotos nuo vyriškos atmosferos. Visgi nemažai vietos politikų dažnai kritikuoja tokią poziciją.

„Viena miela močiutė stebėjo visas varžybas“, – laikraščiui sakė veteranas futbolininkas ir buvęs Šahidžano kaimo vadovas Ali Omrani (Ali Omranis).

„Ji atėjo atsiimti savo apdovanojimo pasiramsčiuodama lazdele, o visi žiūrovai atsistojo ir kelias minutes jai plojo“, – sakė jis.

„Jei prieštaraujantieji moterų buvimui stadionuose būtų ten buvę, jie persigalvotų“, – pridūrė A. Omrani.

Pranešama, kad Šahidžano valdžia leidžia moterims stebėti varžybas stadionuose jau daugiau kaip dešimtmetį, o finalinių rungtynių stebėti esą ateina visos kaimo gyventojos.

„Nuo to laiko, užuot turėję vien vyrišką renginį, turime žmogišką renginį. Jaučiame, jog visi Irano žmonės nori, kad būtų panaikinti apribojimai“, – sakė A. Omrani.

Teheranas, balandžio 10 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode