Indonezijoje šį mėnesį nuo nelegalaus alkoholio mirusių žmonių skaičius viršijo 100, trečiadienį pranešė policija, kuri pažadėjo atnaujinti vajų prieš tokio alkoholio gamintojus ir platintojus.

Nacionalinės policijos viršininko pavaduotojas Muhammadas Syafruddinas (Muhamadas Sjafrudinas) sakė, kad  daugiausiai žmonių šį mėnesį mirė Vakarų Javoje ir Džakartoje, bet taip pat buvo atvejų Pietų Kalimantane ir kituose regionuose.

„Nurodžiau visiems policijos viršininkams Indonezijoje sustabdyti tokius atvejus, nulis aukų ir tai reiškia (problemos) šaknų atskleidimą“, – žurnalistams sakė M. Syafruddinas.

Neaišku, koks bus griežtų priemonių veiksmingumas. Dėl didelių alkoholio mokesčių šioje musulmoniškoje šalyje išsiplėtojo neturtinguosius aprūpinanti juodoji rinka.

Aukų skaičius rodo, kad šalies bandymai suvaržyti teisėtą prekybą alkoholiu tikriausiai davė tragiškų priešingų rezultatų. 

Džakarta, balandžio 11 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode