Gvatemaloje mažiausiai septyni žmonės žuvo, o dar apie 20 buvo sužeisti sekmadienį išsiveržus Fuego ugnikalniui, esančiam maždaug už 27 km į pietvakarius nuo sostinės.

Per sprogimą viename aktyviausių ugnikalnių Centrinėje Amerikoje išspjauti pelenai krito ant aplinkinių kaimų. Gvatemalos pareigūnai praneša, kad dar nenustatytas skaičius žmonių yra dingę, tad baiminamasi, kad aukų skaičius gali išaugti.

Sprogstamasis išsiveržimas prasidėjo sekmadienį prieš vidurdienį vietos laiku. Maždaug po keturių valandų kalno šlaitu pradėjo tekėti lava.

Vaizdo įrašuose matyti lavos srauto kelyje atsidūrę sudegę namai. Viename įraše matėsi trijų žmonių lavonai, iš dalies palaidoti ugnikalnio išmestų pelenų. Taip pat matėsi gyventojai, einantys basi ir išsitepę pelenais.

Šimtai ugniagesių, policininkų ir karių ieško dingusių žmonių tarp teberūkstančios lavos.

Nacionalinis nepaprastųjų situacijų koordinatorius Sergio Cabanasas (Serchijus Kabanjasas) sakė, kad keturi žmonės žuvo per lavos sukeltą gaisrą viename name, o du vaikai sudegė gyvi, kai stovėjo ant tilto ir stebėjo išsiveržimą.

Krizių valdymo agentūros atstovas Davidas de Leonas sakė, kad iš aplinkinių kaimų evakuota apie 300 žmonių, krintant pelenų lietums ir maždaug 6,4 km aukščio ugnikalnio išmesto dūmų ir pelenų debesies. Šiek šiek pelenų taip pat iškrito sostinėje Gvatemaloje.

Gvatemala, birželio 4 d. (AP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode