JAV vadovas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) antradienį pareiškė sutinkantis, kad Rusija siekė paveikti 2016 metų JAV rinkimus, ir tvirtino ne taip išreiškęs savo mintį, kai, atrodė, pritarė prezidento Vladimiro Putino paneigimui, o ne savo paties žvalgybos vadovų pareiškimams.

„Labai tvirtai jaučiau, kad nors Rusijos veiksmai nepadarė jokio poveikio šių rinkimų baigčiai, leiskite man visiškai aiškiai pasakyti – ir aš tai sakiau daug kartų – aš sutinku su mūsų žvalgybininkų bendruomenės išvada, kad Rusijos kišimasis į 2016 metų rinkimus vyko“, – sakė D. Trumpas prieš susitikimą Baltuosiuose rūmuose su įstatymų leidėjais iš Respublikonų partijos.

Prie pirmadienio spaudos konferencijos Helsinkyje antradienį pridėdamas neįprastą pareiškimą, D. Trumpas taip pat tvirtino, kad netiksliai išreiškė savo mintį, kai, kaip atrodė, sutiko su Rusijos lyderio paneigimu dėl kišimosi į JAV rinkimus.

Deklaravęs, kad laimėjo rinkimus dorai ir sąžiningai, D. Trumpas pirmadienį pareiškė: „Putinas ką tik pasakė, kad tai ne Rusijos darbas. Pasakysiu štai ką: nematau jokių priežasčių, kad tai turėtų būti (Rusija).“

Antradienį JAV prezidentas pasistengė paaiškinti savo komentarus, kurie sukėlė ir opozicijoje esančių demokratų, ir kai kurių jo paties Respublikonų partijos narių kritikos audrą.

„Iš tikrųjų aš nuėjau ir peržiūrėjau savo pateikto atsakymo klipą, ir suprantu, kad reikia tam tikro paaiškinimo, – sakė D. Trumpas. – Maniau, jog bus akivaizdu, bet norėčiau dėl visa ko, jei nebuvo (akivaizdu), paaiškinti. Svarbiame savo pastabų sakinyje vietoje žodžio „neturėtų“ ištariau „turėtų“. Sakinys turėjo būti (toks): „Nematau jokių priežasčių, kad tai neturėtų būti Rusija“.“

„Taigi, tiesiog dėl pakartojimo: aš pasakiau žodį „turėtų“ vietoje „neturėtų“, o sakinys turėjo būti – pamaniau, kad bus galbūt truputį neaišku iššifruotoje stenogramoje ar neaišku tikrame vaizdo įraše – sakinys turėjo būti: „Nematau jokių priežasčių, kad tai neturėtų būti Rusija“, – sakė jis.

Vašingtonas, liepos 18 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode