Kanados didžiausiame Toronto mieste sekmadienį vakare šaudė užpuolikas – sužeisti devyni žmonės, įskaitant vaiką, pranešė policija.

Žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad po išpuolio miesto centre įtariamasis nukreipė ginklą į save.

Toronto policija pranešė, kad pranešimą apie šaudynes gavo maždaug 22 val. (pirmadienį 5 val. Lietuvos laiku).

„Nukentėjusiųjų būklė kol kas nežinoma. Tarp devynių aukų yra maža mergaitė“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė policijos departamentas.

Pasak policijos, tarp šių aukų „nėra šaulio, kuris yra negyvas“.

Televizija „Global News“ citavo šaltinį policijoje, sakiusį, kad įtariamasis tikriausiai pradėjo šaudyti į policininkus, o paskui nusišovė pats.

Liudininkai vietos žiniasklaidai pasakojo girdėję maždaug 20 šūvių ir kelis ginklo užtaisymus.

Ontarijo premjeras Dougas Fordas (Dagas Fordas) tviteryje išreiškė solidarumą su nukentėjusiaisiais: „Iš visos širdies užjaučiu šio siaubingo akto ... Toronte aukas ir (jų) artimuosius.“

„Ačiū visiems pareigūnams, kurie sureagavo pirmieji, už greitą veikimą padedant visiems nukentėjusiesiems“, – pridūrė D. Fordas.

Išpuolis vėl pakurstys didžiausio Kanados miesto gyventojų susirūpinimą dėl ilgos virtinės incidentų, kai buvo panaudoti šaunamieji ginklai. Šiemet šaudymo incidentų buvo daugiau kaip 200, keliolika jų baigėsi žmonių mirtimi.

Kanadoje smurto panaudojant šaunamuosius ginklus lygis tradiciškai yra žemas, ypač palyginus su kaimyninėmis Jungtinėmis Valstijomis.

Monrealis, Kanada, liepos 23 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode