Parama dėkojame




nuverstaNigerio perversmo lyderiai vėlų sekmadienio vakarą pažadėjo nušalintąjį prezidentą Mohamedą Bazoumą (Mohamedą Bazumą) patraukti baudžiamojon atsakomybėn už valstybės išdavimą. 

Jie taip pat pasmerkė Vakarų Afrikos valstybių ekonominės bendrijos (ECOWAS) paskelbtas sankcijas. 

ECOWAS įvedė prekybos ir finansines sankcijas Nigeriui po to, kai liepos 26 dieną sukilėlių kariai nuvertė išrinktą šalies prezidentą M. Bazoumą. 

Kiek anksčiau ECOWAS sutiko, kad Nigeryje būtų dislokuotos rezervinės pajėgos konstitucinei tvarkai atkurti, tačiau ir toliau siekia diplomatinio krizės sprendimo.

Per nacionalinę televiziją perskaitytame pareiškime Nigerio chuntos narys pulkininkas majoras Amadou Abdramane (Amadu Abdramanė) teigė, kad Nigerio chunta M. Bazoumą patrauks baudžiamojon atsakomybėn už išdavystę ir kenkimą šalies vidaus ir išorės saugumui. 

63 metų Nigerio prezidentas po perversmo tebėra sulaikytas, o tarptautinė bendruomenė yra susirūpinusi dėl jo kalinimo sąlygų.

Jam artimas šaltinis nurodė, kad šeštadienį M. Bazoumą apžiūrėjo gydytojas. 

„Po šio vizito gydytojui nekilo jokių problemų dėl nušalintojo prezidento ir jo šeimos narių sveikatos būklės“, – pareiškė kariškiai.

Jie taip pat teigė, kad dėl Nigeriui taikomų sankcijų žmonėms sunku gauti vaistų, maisto ir elektros energijos. Anot jų, šios priemonės yra neteisėtos, nežmoniškos bei žeminančios. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode