Parama dėkojame




savaitUkraina pirmadienį pranešė, kad jos pajėgos praėjusią savaitę atkovojo nedidelį teritorijos ruožą aplink karo nuniokotą Bachmuto miestą šalies rytuose ir susigrąžino šią vasarą Rusijos pajėgų užimtas žemes.

„Bachmuto sektoriuje praėjusią savaitę buvo išlaisvinti trys kvadratiniai kilometrai teritorijos. Iš viso pietiniame Bachmuto sektoriaus flange išlaisvinta 40 kvadratinių kilometrų“, – televizijai sakė gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar, turėdama omenyje birželį prasidėjusį Ukrainos kontrpuolimą.

Birželį Ukraina pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, siekdama išstumti Rusijos pajėgas iš teritorijų šalies rytuose ir pietuose, tačiau kol kas pasiekė gana nedidelę pažangą.

Gegužę po kelis mėnesius trukusių įnirtingų kovų Rusijos pajėgos, vadovaujamos privačios karinės bendrovės „Wagner“, užėmė Bachmutą, kuriame kadaise gyveno apie 70 tūkst. žmonių.

Ukraina taip pat spaudžia įsitvirtinusias rusų pajėgas šalies pietinėje dalyje. 

H. Maliar nurodė, kad Ukrainos pajėgos veržiasi link užimtų Melitopolio ir Berdiansko miestų, ir pridūrė, kad karo veiksmai taip pat tęsiasi Urožainėje, gyvenvietėje Donecko srities pietiniame fronte. 

„Turime tam tikrų laimėjimų. Mūsų pajėgos taip pat pasiekė tam tikrų laimėjimų į pietus nuo Staromajorsko“, – sakė H. Maliar. 

Ji taip pat patvirtino, kad Ukrainos pajėgos taip pat atlieka tam tikras užduotis kairiajame Dniepro upės krante Chersono srityje. 

Lapkritį Ukrainos pajėgoms atgavus Chersoną, upė faktiškai tapo Ukrainos ir Rusijos pajėgų fronto linija regione.

„Negalime atskleisti detalių, tačiau šias užduotis įvykdėme. Norint ten įsitvirtinti, reikia išstumti priešą ir išvalyti teritoriją“, – pridūrė H. Maliar. 

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode