Parama dėkojame




laivasUkraina trečiadienį pranešė, kad pirmasis krovininis laivas, pasinaudojęs naujais Juodosios jūros laivybos keliais, išplaukė iš pietų Ukrainos uosto, nors Rusija grasino, kad jos karinis laivynas gali atakuoti iš Ukrainos išplaukiančius laivus.

Kyjivas apie civiliniams laivams skirtus jūrų koridorius paskelbė praėjusią savaitę, Rusijai pasitraukus iš susitarimo, pagal kurį Juodojoje jūroje buvo leista saugiai gabenti eksportuojamus grūdus, ir pagrasinus krovininiams laivams Juodojoje jūroje.

„Pirmasis laivas juda laikinais koridoriais, sukurtais civiliniams laivams į Juodosios jūros uostus ir iš jų“, – sakoma Ukrainos infrastruktūros ministro Oleksandro Kubrakovo pareiškime.

Jame nurodoma, kad tai – su Honkongo vėliava plaukiojantis laivas „Joseph Schulte“, ir sakoma, kad jis išplaukė iš Odesos uosto, vieno iš trijų tranzito centrų, dalyvavusių dabar jau nebegaliojančiame grūdų susitarime.

„Šį maršrutą Ukraina pasiūlė savo kreipimesi į Tarptautinę jūrų organizaciją (TJO)", – pridūrė O. Kubrakovas.

„Koridorius pirmiausia bus naudojamas evakuoti laivus, kurie buvo Ukrainos Čornomorsko, Odesos ir Pietiniame uostuose Rusijos Federacijos plataus masto invazijos metu“, – sakė jis.

Savaitgalį Maskva pranešė, kad iš Rusijos karo laivo paleido įspėjamuosius šūvius į krovininį laivą, plaukusį į Ukrainos Izmailo uostą.

Nuo tada, kai Maskva pasitraukė iš susitarimo dėl grūdų, Rusija ne kartą atakavo Juodosios jūros ir Dunojaus uostų infrastruktūrą Ukrainoje. Tuo metu ukrainiečių pajėgos taikosi į šiame regione esančius Rusijos karo laivus.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode